Slik bruker du Google Pay: Du legger telefonen din inntil betalingsterminalen, akkurat som når du betaler med kontaktløst kort. Foto: Stig B. Fiksdal

DNB åpner for Google Pay

DNB har åpnet for Google Pay. Kunder med Android-mobiltelefoner kan betale med mobilen i butikker som er klare for å ta imot kontaktløs betaling. Om og når Apple Pay vil bli tilbudt, er derimot usikkert.

Publisert

To av tre norske butikker og andre brukersteder tilbyr nå kontaktløs betaling, såkalt tæpping, ifølge Vipps/BankAxept.

De som ennå ikke har skrudd på er stort sett dagligvarebutikker. Flere er imidlertid i gang med å forberede omleggingen, for fra 1. januar 2020 skal alle tilby dette.

– Det er gøy å betale med mobilen fordi det er enkelt og går fort. Jeg slipper å taste PIN, og mobilen min har jeg alltid lett tilgjengelig. Det vet jeg at mange av kundene også har. Derfor er jeg veldig glad for å kunne tilby dem Google Pay, sier Ingjerd Blekeli Spiten, personmarkedssjef i DNB.

Med Google Pay slipper man å taste PIN. For betalinger under 400 kroner holder det å legge telefonen med aktiv skjerm inntil terminalen, akkurat som når man betaler med kontaktløst kort.

For høyere beløp må man bare låse opp telefonen før du legger den inntil terminalen. Man trenger aldri å taste inn PIN-koden på betalingsterminalen når man betaler med Google Pay.

Hva med iPhone?

Rundt halvparten av DNBs kunder har Android-telefon. Hva med den andre halvparten som har iPhone?

– Vi vurderer Apple Pay og andre former for mobilbetaling fortløpende. Hva vi kommer med – og når vi kommer med det – avhenger av en rekke forhold som blant annet modenhet og etterspørsel i markedet samt tekniske og økonomiske forhold, svarer Benjamin Golding.

– Dette er bare begynnelsen. Vi jobber kontinuerlig for å finne de beste måtene å tilby kundene våre enkel og sikker betaling, så følg med, legger Golding til.

Like sikkert som andre betalingsmåter

Felles for de nye løsningene som Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay er at sikkerheten ivaretas blant annet ved at det reelle kortnummeret erstattes med et såkalt token. Det betyr at kortnummeret ved bruk av disse løsningene ikke kan komme på avveie og at risikoen for svindel med kortnummer dermed er tilnærmet lik null.

Powered by Labrador CMS