Skanning av kontanter var en aprilspøk, men nå lanserer Vipps skanning av fakturaer.
Skanning av kontanter var en aprilspøk, men nå lanserer Vipps skanning av fakturaer.

Skanning av kontanter var aprilspøk, men nå kommer regning-skanner

På mandag ble en ny funksjon i Vipps introdusert: digitalisering av kontanter. Selv om det var en uskyldig aprilsnarr lanseres nå en lignende tjeneste, nemlig regning-skanneren. På ordentlig.

Publisert

Etter aprilspøken tok flere ivrige vippsere kontakt med kundesenteret og i sosiale medier: «Kan jeg virkelig digitalisere 200-lappen jeg fikk av bestemor?», «Funker den på mynter også?», «Kan jeg skanne utenlandsk valuta og få det inn på min norske konto?». Svaret er dessverre nei, selv om dette forhåpentligvis også kan løses i fremtiden. Det Vipps derimot lanserer nå er ikke så langt unna.

Skann og betal regningen direkte

Vipps ruller nå ut en oppdatering i appen som lar brukerne skanne inn papirregningene sine. Ikke bare gjør denne funksjonen det enklere å betale, den løser også KID-problematikken.

– De aller færreste foretrekker å motta regninger på papir. Enda verre blir det når du skal betale denne og du må dobbelt- og trippeltsjekke konto- og KID-nummer for å forsikre deg om at du har skrevet riktig. Den nye løsningen i Vipps lar deg skanne og betale regningen rett i appen, enkelt og greit. Verre er det ikke, sier kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes.

Skanner også QR-koder

Fakturaskanningsfunksjonen blir i løpet av kort tid tilgjengelig for alle Vipps’ brukere. I tillegg ruller Vipps ut muligheten for å skanne QR-koder for superenkel betaling. Allerede nå har brukerne fått en egen QR-kode som kan skannes, slik at penger kan vippses uten å måtte legge inn et telefonnummer. Forenkling for de som blant annet bruker Vipps når de kjøper gjenbruk på FINN.no

– Skanningsløsningen kommer til å spare mange for både tid og opptil flere hodepiner, og gjøre at hverdagen forenkles enda litt mer, avslutter Kjærnes.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS