(Foto: Evry)

Vipps Faktura tar steget ut av appen

Evry og Vipps inngår et strategisk samarbeid om Vipps Faktura for å gjøre betalingsprosessene for bedrifter og privatpersoner enklere og mer effektive.

Publisert

Det sendes fortsatt ut 165 millioner papir- og pdf-fakturaer til privatpersoner hvert år, og avtalen mellom Evry og Vipps er et klart signal om at denne ineffektive og dyre praksisens levetid er begrenset, skriver Evry i en pressemelding.

Forenkler fakturahåndteringen

Samarbeidet legger til rette for at kundene kan motta og behandle fakturaene sine enten i Vipps-appen, gjennom nettbank, mobilbank eller andre ønskede kanaler. På denne måten får man som forbruker en enkel og effektiv oversikt over alle sine fakturaer på ett sted, skriver Evry.

– Digitaliseringen handler om å gi brukerne enkle og trygge valg. Gjennom samarbeidet med Vipps får kunder en helautomatisert verdikjede som forenkler fakturahåndteringen. Forbrukerne får gjennom dette bedre kontroll og oppfølging av egne betalinger, sier konserndirektør Wiljar Nesse i Evry Financial Services.

Vil bli kvitt papirfakturaene

Vipps-sjef Rune Garborg kaller samarbeidet et gjennombrudd i å digitalisere og forenkle fakturabetalinger i Norge.

– Vi har en klar ambisjon om å få slutt på papirfaktura, og med Evry på laget er vi et langt skritt videre, sier han.

Fra papir til elektronisk

Evry sender ut om lag 60 millioner fakturaer årlig på vegne av kundene sine, og mange av disse er papirfakturaer. Med denne nye Vipps-avtalen på plass ligger alt til rette for at kundene kan gjøre alt elektronisk, skriver Evry.

Evry vil sikre at Vipps får den nødvendige fakturainformasjonen og at kundene til enhver tid har oversikt i Vipps-appen eller den kanalen man foretrekker.

– Fordelen med elektronisk betalingsflyt er at brukerne har all informasjon ett sted, og de har full kontroll på egne betalinger. Dette er et godt eksempel på at digitaliseringen forenkler hverdagen, samtidig som løsningen har betydelige miljømessige effekter, sier Wiljar Nesse.

Særnorsk fenomen

Vipps-sjefen mener det er oppsiktsvekkende at papirfakturaen fremdeles er så ofte i bruk.

– Det er et særnorsk fenomen at papirfaktura har så stor utbredelse. Det er på høy tid at noen «disrupter» denne praksisen, og det tenker vi å gjøre noe med, sier Rune Garborg.

Unngår gebyrer

Vipps og Evrys løsning skal også hjelpe forbrukerne med å unngå unødvendige gebyrer, ettersom det meste av purringer og inkassokrav skyldes forglemmelser eller at en faktura ikke kommer fram.

– Vipps Faktura gjør regningsbetaling svært enkelt, samtidig som du har full oversikt over alle betalinger i nettbanken. Vi tror at kundene også på regningsbetaling foretrekker den enkleste betalingsløsningen, sier Garborg.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Evrys nye betalingsløsning, som er en del av selskapets Core Banking og Payment Suite, integreres nå med Vipps. Betalingsløsningen, som håndterer alle typer innlands- og utlandsbetalinger for både bedrifts- og privatmarkedet, tilbyr en kostnadseffektiv og skalerbar plattform med moderne grensesnitt og kort time-to-market. Ved å ta i bruk den nye betalingsløsningen får Vipps samtidig tilgang til EVRYs spisskompetanse innen betalingsområdet.

Powered by Labrador CMS