Panteposen er ferdig frankert, og man fyller den med friluftstøy og returnerer den til Bergans sentralt. (Foto: Bergans)

Bergans lanserer nasjonal panteordning

Samler inn friluftstøy som ikke brukes, og gir det nytt liv ved å selge det brukt eller gi det til noen som trenger det.

Publisert

– Er plagget helt utslitt, syr vi det om til noe annet – eller sørger for at det blir resirkulert på riktig måte, forteller Sustainability & New Business Director Sølvi Nilsen i Bergans i en pressemelding.

Også klær fra andre produsenter

I januar lanserte selskapet en panteordning i Bergans flaggskipbutikk i Oslo, hvor kundene kunne levere inn sine gamle Bergans-plagg. Nå åpnes det for at man også kan levere friluftstøy fra andre produsenter. Årsaken er at jo lenger et plagg er i bruk, desto mindre er det økologiske fotavtrykket, forklarer Nilsen.

– I et miljøperspektiv er alle tekstiler en ressurs, sier hun.

Ferdig frankert pantepose

Nytt er også at ordningen er landsdekkende. Det er utviklet en Bergans pantepose, som kan bestilles på bergans.com, hentes i flaggskipbutikken eller i selskapets tre outlets. Panteposen er ferdig frankert, og man fyller den med friluftstøy og returnerer den til Bergans sentralt.

– Med Bergans pantepose har vi fått en tilgjengelig og brukervennlig løsning som skal gjøre det enkelt for folk å bidra med tekstiler. Samtidig ser vi en mulighet til læring her. Brukte plagg kan fortelle oss mye om kvalitet, slitestyrke og forbruksmønstre. Derfor vil panteposen inneholde spørsmål til innsender om hvorfor man kvitter seg med plagget, sier Bergans' Sustainability Manager Christoph Centmayer.

Rabatt som takk

Bærekraft er viktig i Bergans, og selskapet er kommet et viktig skritt videre mot en sirkulærøkonomi.

– Nå håper vi at folk tar en ekstra titt i skap og boder, bestiller en pantepose og sender oss friluftstøyet de ikke bruker. Akkurat nå får man 20% rabatt på nettbutikken og flaggskipbutikken som takk også, sier Centmayer.

Overkuddet går til naturtiltak

Overskuddet panteordningen genererer skal gå tilbake til naturen.

– I over 100 år har Bergans bidratt til at folk er på tur og nyter friluftslivet. Det vil vi gjøre i minst 100 år til, og det er en selvfølge for oss å støtte tiltak som beskytter og bevarer naturen. Overskuddet fra panteordningen skal utelukkende benyttes til dette formålet. Vi vil gjøre vårt for at de som kommer etter oss, små som store, også får oppleve turglede – og kan puste inn ren, frisk luft, avslutter Sølvi Nilsen.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS