Ill. foto

Bergans permitterer 56

– Vi står vi en tøff storm akkurat nå, sier CEO i Bergans Jan Tore Jensen, som har permittert 56 ansatte.

Publisert

Bergans skriver at de ønsker å holde så mange som mulig i drift i en meget krevende tid. Men som følge av koronakrisen har 56 Bergans-ansatte mottatt permitteringsvarsler de siste dagene. Jan Tore Jensen, som er CEO for den tradisjonsrike utstyrsprodusenten, sier tiltakene er alvorlige men helt nødvendige.

– Akkurat som for alle andre i detaljhandelen, er dette en veldig krevende situasjon for oss. Vi er dessverre nødt til å permittere ansatte i så godt som alle avdelinger i bedriften, både i Norge og Tyskland. Vårt fokus nå er å holde hjulene i gang som best vi kan, men på et lavere gir. Vi har forsøkt å spre belastningen jevnt utover, derfor er flere delvis permittert. På denne måten holder vi forretningskritiske funksjoner i gang, sier Jensen.

Enkelte ansatte er dog 100 % permittert. Permitteringsgarden varierer fra 40 til 100 %. De funksjonene som nå er i full drift hos Bergans er i hovedsak de som jobber med nettbutikken og distribusjon av varer. Også ledelsen i bedriften er i full jobb, men disse har godtatt betydelige lønnskutt.

– Både som samfunn og bedrift, står vi en tøff storm akkurat nå. Alle er påvirket og alle må bidra. Dette er en dugnad. Vi må ta vare på hverandre som best vi kan, og håpe at det blåser over fortest mulig, sier Jensen.

Christoph Centmayer representerer de ansatte hos Bergans. Han sier de forstår tiltakene, men at det er krevende.

– Det var tunge nok tider i sportsbransjen fra før. Nå er det unntakstilstand. Vi har forståelse for tiltakene og tiltro til at ledelsen i bedriften gjør det de kan for at vi skal ha en jobb å komme tilbake når krisen er over. Det er det som betyr noe for oss, sier Centmayer.

Powered by Labrador CMS