Med «Tour de Sy» ønsker Bergans å bidra til å skape engasjement rundt et mer bærekraftig forbruk i Norge.

Tour de Sy skal gi økt bærekraft

Også denne sommeren legger Bergans ut på Tour de Sy. Målet er økt bærekraft gjennom å reparere plagg.

Mange av oss har ødelagte turklær liggende bakerst i skapet som vi gjerne skulle ha reparert. Men vi har ikke tid, penger eller vet ikke hvor vi kan få hjelp. Bergans ønsker å gjøre det enklere å reparere. Sammen med studenter fra motefagskolen Esmod, legger de ut på reparasjonsturneen «Tour de Sy» i august og tilbyr reparasjon av alle slags turklær til turglade nordmenn.

I fjor sommer var Bergans på sin aller første Tour de Sy – en tre uker lang reparasjonsturné på Øst- og Sørlandet. Bergans opplevde stor pågang og ofte lange køer. Det er tydelig at nordmenn har et særlig kjært forhold til turklærne sine. Resultatet var at nesten 500 produkter fikk et nytt liv. I vinterferien var sybilen på tur i Midt-Norge, og denne sommeren går turen vestover.

Jo lenger et plagg er i bruk, jo lavere klimabelastning har det. Derfor er det å forlenge levetiden til klærne våre et viktig miljøtiltak de aller fleste av oss kan bidra med. Men med manglende sy-ferdigheter og en travel hverdag fullt av gjøremål, er det mange som kunne trenge en hjelpende hånd for bedre å kunne ta vare på plaggene sine.

Reparasjon på hjul

Bergans har hatt en reparasjonstjeneste i alle år. For snart fire år siden utvidet de denne tjenesten med en systue-filial i flaggskipbutikken i Oslo, og lanserte samtidig tjenestene innsamling, bruktsalg redesign og utleie. Nå har systua til Bergans fått hjul og elektrisk motor – og er på veien for å reparere slitte og ødelagte turklær.

Med seg på Tour de Sy-laget har de studenter fra motefagskolen Esmod. Samarbeidet mellom Bergans og Esmod startet i 2018, da Esmod-studenter redesignet brukte Bergans-produkter om til spektakulære moteplagg. Resultatet ble vist frem i moteshow som ble arrangert på Black Friday. Samarbeidet har som mål å øke studentenes bevissthet rundt bærekraft. Prosjektet ble senere gjentatt i 2019. Esmod-studentene har vært med på Tour de Sy siden oppstarten.

Reparasjon av alle merker

Sybilen til Bergans tilbyr reparasjon av turklær av alle merker som kan fikses på stedet. Reparasjonene som utføres koster i utgangspunktet 100 kr per produkt, men kan variere noe utfra arbeidet som kreves. Større reparasjonsjobber på Bergans-produkter kan leveres inn til reparasjon til ordinær pris.

Et mer bærekraftig friluftsliv

Med «Tour de Sy» ønsker Bergans å bidra til å skape engasjement rundt et mer bærekraftig forbruk i Norge. Bergans utvikler produkter som skal brukes utendørs, og er derfor avhengig av å ta vare på den flotte naturen vår, både for dagens og fremtidens turglade generasjoner. Selskapet har en sterk tro på at sirkulære forretningsmodeller er fremtiden, og at disse vil representere en større del av omsetningen i fremtiden.

Powered by Labrador CMS