Innhold fra annonsør

Sport er en av bransjene Norlux leverer til. Her fra Sport1 på SNØ.
Sport er en av bransjene Norlux leverer til. Her fra Sport1 på SNØ.

Rekordsalg av belysning – stort lager sikrer rask levering

Norlux har en sterk posisjon mot nordisk retail. Kjeder og frittstående butikker har vært deres største kundesegment helt siden oppstarten i 1997. De leverer til i underkant av 100 kjeder i Norden, innen bransjer som byggevare, sport, dagligvare, tekstil, sko og kosmetikk.

Utover retail jobber de også mot horeca, prosjektmarkedet, bilbransjen, idrettshaller og idrettsanlegg, samt at de er inne på lysstyring, smarthus og utendørs belysning.

Leif Roger Budeng-Larsen er salgssjef mot retail i Norge for Norlux.
Leif Roger Budeng-Larsen er salgssjef mot retail i Norge for Norlux.

– Vi har en av Nordens største fagavdelinger på lysdesign og prosjektering, sier Leif Roger Budeng-Larsen. Han er salgssjef mot retail i Norge.

Lysplaner utarbeides på Norlux' hovedkontor i Stokke (hvor også lageret ligger) og på Oslo-kontoret.

God investeringslyst

Høsten er normalt høysesong, og i år er intet unntak. Gjenåpningen av det norske samfunnet ser ut til å gi økt investeringslyst i norsk retail.

– September ble en rekordmåned for oss. Vi registrerer ingen frykt for å investere i ny belysning, konstaterer salgssjefen fornøyd.

Egen label

Produksjonen skjer i Europa, og Asia. Komponenter kjøpes fra ledende, kjente produsenter, eksempelvis Samsung og Tridonic. De setter sammen armaturer med Norlux-label, og på den måten bygger de sin egen merkevare.

Garantier håndteres smidig og raskt, understreker Budeng-Larsen.

Eget lager sikrer leveringsdyktighet

Norlux har bygget opp et lager til en verdi på mellom 50-60 millioner, og mer er på vei inn. I belysningsbransjen har det i år vært leveringsproblemer, men det har Norlux gardert seg mot.

I noen bransjer er ekstra god fargegjengivelse viktig, eksempelvis tekstil. Her fra Match Narvik.
I noen bransjer er ekstra god fargegjengivelse viktig, eksempelvis tekstil. Her fra Match Narvik.

Periodevis har det vært dårlig tilgang på råvarer som kobber og aluminium, og leveringstidene har generelt økt. Med sitt store lager har Norlux ikke hatt slike problemer. Konkurrenter har til og med spurt dem om å få kjøpe varer.

Fra lageret i Stokke hentes varer to ganger daglig for Norge, Sverige, Danmark, Finland og England.

Trender

Norlux forteller at det skjer en utvikling innen armaturer som gir større energieffektivitet. Altså mer lys pr watt.

– Noen ønsker en koneformet spot, andre sylindrisk, korte eller lange. Vi har alle typer som kan tilfredsstille kundens behov og ønsker, sier Budeng-Larsen.

Forskjellige typer lys skal inn i forskjellige konsepter. Noen vi ha hvitt lys, andre vil ha varmere. Noen vil ha ekstra god fargegjengivelse, eksempelvis tekstilbransjen.

Noen butikker har kanskje kjørt med samme konsept i opp mot ti år og ønsker å gjøre en endring. Da skjer det gjerne også noe med belysningen.

– Sammen med kunden finner vi den beste løsningen for butikken. Vi liker å bli utfordret av kundene, og vi utfordrer tilbake, avslutter Leif Roger Budeng-Larsen.

Powered by Labrador CMS