Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Selger stadig mer utendørsbelysning

Byggevarekjeden Bauhaus merker godt at stadig flere nordmenn investerer i utendørsbelysning i mørketida.

Publisert

Bauhaus har i løpet av de siste årene opplevd sterk økning i etterspørsel etter utendørsbelysning, og i forkant av årets julehøytid har kjeden hatt en markant økning i salget sammenlignet med i fjor.

– Vi ser en utvikling der man bruker utearealene på en annen måte enn tidligere samtidig som man lar seg inspirere av å dekorere husene med blinkende utendørsbelysning som man ser i utlandet, sier sier Bauhaus’ markedsjef Aagot Benterud i en pressemelding.

Hun tror nordmenn har blitt mer inspirert av blant annet amerikansk julepynt:

– I USA har det lenge vært en tradisjon å dekorere husene med utendørsbelysning i mange ulike farger, og det er derfor blitt mer akseptert blant nordmenn at vi gjør det samme, sier hun.

Benterud forteller at mange kunder ønsker belysning som har en personlig stil og som også matcher hva som er nytt innenfor boligtrender. Dette gjelder belysning enten til pynt av fasade, hage eller balkong. Blant favorittene er lysende dyrefigurer, nisser, snømenn, juletrær og flaggstenger.

– Vi gir publikum råd og veiledning som gjør at man velger riktig produkt samt form og farge. Tommelfingerregel nummer én er alltid å velge LED-pærer, da disse er miljøvennlige og billige i drift, sier Benterud.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Bauhaus har følgende tips og råd til dem som skal montere utendørs belysning:

• Sjekk at belysningen er godkjent for utendørsbruk. Ledninger til innendørs lys tåler ikke vann og fukt.

• Ikke trekk ledningen ut gjennom vinduer og dører da det lett blir brudd og du ødelegger ledningen.

• Sett på en timer, slik at du enkelt kan styre, hvor/når og hvor lenge lysene skal være tent

Powered by Labrador CMS