SØMLØS: LINK Mobility Group har inngått avtale med BankBridge. Illustrasjonsfoto: Yayimages.com
SØMLØS: LINK Mobility Group har inngått avtale med BankBridge. Illustrasjonsfoto: Yayimages.com

LINK Mobility og BankBridge med ny betalingsløsning i Europa

LINK Mobility Group ASA har inngått en samarbeidsavtale med norske BankBridge for sømløse betalinger. Sammen skal de levere Europas første konto-til-konto-tjeneste på mobil for både offentlige og private organisasjoner som utsteder mobilfakturaer til kunder.

Publisert

Tjenesten vil bli lansert i 2018/19 i alle LINK Mobility sine markeder, totalt 14 europeiske markeder, inkludert Norge, Tyskland, Spania, Sverige og Danmark.

Tjenesten vil kjøre uavhengig av tredjeparts betalingsordninger og innebærer ingen formidlingsgebyrer. Partnerskapet vil gjøre det mulig for bedrifter å samle innbetalinger fra sine kunder via LINK Mobility sin meldingskanal og motta betaling direkte fra brukerens konto.

LINK Mobility gir kommunikasjonsløsninger for mobilmeldinger, mens BankBridge tilbyr betalingsinfrastrukturen i form av en unik integrasjonsarkitektur som inneholder en fullstendig PSD2-kompatibel, unified API. API-en gjør det mulig for øyeblikkelig utveksling av bank-til-bank-informasjon og relaterte handlinger.

– Denne avtalen markerer begynnelsen av konto-til-kontobetalinger som leveres uavhengig av betalingsordninger, og ekskluderer derfor formidlingsgebyrer. Vi er glade for å være en del av denne banebrytende tjenesten som gir forbrukere i Europa – og til slutt over hele verden – en jevnere og mer praktisk måte å betale for varer eller tjenester via mobilen, sier Christoffer Andvig, administrerende direktør i BankBridge.

– Dette er en spennende utvikling og et partnerskap som gjør det mulig for LINK å legge til mer innovasjon og effektivitet i vårt mobilbetalingsutvalg, slik at bedriftskunder kan styrke sin egen samhandling med sine kunder når de fakturerer for sine tjenester via mobilen. Mobilen blir den foretrukne kanalen for samspill mellom forbrukere og bedrifter. Mobil betalingsløsninger som er naturlig innebygd i mobilmeldingsinteraksjonen, er fremtiden. Vi forbrukerne vil gjøre så mye som mulig via mobilen, avbestille avtaler, betale for pakker ved levering, betale for abonnementer og mye mer, og vi vil gjøre dette i en tid og kontekst som er praktisk for oss. LINK har som mål å være forkant i Europa, slik at våre bedriftskunder kan dra nytte av all innovasjon innen mobile betalingsløsninger, sier Arild Hustad, konsernsjef for LINK Mobility.

(Pressemelding)

BankBridge

BankBridge AS ble etablert som et datterselskap av Fintech Innovation AS i 2017, er leverandør av Bank Infrastructure-løsninger.

BankBridge har utviklet en samtrafikkplattform for PSD2-kommunikasjon og -tjenester for banker og fintech-selskaper, slik at bankene er kompatible og utnytter PSD2, og fintech for enkelt å koble til og bygge tjenester på toppen av deres infrastruktur.

Powered by Labrador CMS