Ill. foto: BankAxept
Ill. foto: BankAxept

Antall kortkjøp opp 3,4 prosent

Hittil i år er betalingskortene benyttet 950 millioner ganger, en økning på 3,4 prosent i forhold til samme periode i fjor. Kortene er benyttet til å handle for mer enn 309,1 milliarder kroner, noe som er 1,4 prosent mer enn første halvår i fjor.

Publisert

Tall fra Nets og Vipps AS viser at det i juni ble utført 174,2 millioner kortkjøp, en reduksjon på 0,5 prosent i forhold til juni i fjor. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 58,9 milliarder kroner, en nedgang på 1,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

— Årsaken til at bruken av betalingskort var lavere i juni år enn i fjor skyldes at det i år var både flere søndager i juni og en helligdag mer enn i 2018 siden pinsen inntraff i juni. Tar man høyde for dette er veksten i kortbruken på nivå med øvrige måneder i år. Det er også verd å merke seg at juni i fjor var den måneden med mest kortbruk noensinne, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort med BankAxept ble i juni benyttet 145,4 millioner ganger. Det ble handlet varer og tjenester med disse kortene for 46,2 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Fortsatt god vekst i kontaktløse betalinger

I mai tæppet nordmenn nesten 17 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 17,8 prosent sammenlignet med mai 2019. Det ble tæppet for nesten 3,5 milliarder kroner. Andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp økte fra 10,1 prosent til 11,7 prosent.

— Selv om det var en nedgang i kortbruk sammenlignet med samme måned i fjor, ser vi en stadig økende bruk av kontaktløs betaling. Dette er et tydelig tegn på at stadig flere ser fordelene ved å tæppe kortet. Vi tror veksten kommer til å fortsette gjennom sommeren, blant annet som følge av at vi er tilstede på en rekke festivaler og arrangementer rundt i Norge, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.

Powered by Labrador CMS