Tæpping fungerte som en drøm festivalsjef Trond Rogne på årets Trollrock. (Foto: Bård Bårdløkken)

Nesten ny rekord i kortbruk og rekordvekst i tæpping

Tall fra Nets og BankAxept viser at det i august ble utført 172,4 millioner kortkjøp, en vekst på 3,3 prosent sammenlignet med august i fjor. Kortene ble benyttet til å handle varer og tjenester for mer enn 57,8 milliarder kroner, en økning på 3,4 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Publisert

– Før årets sommer var desember 2017 den måneden med mest kortbruk, og for andre gang i år er betalingskortene benyttet flittigere enn 170 millioner ganger i løpet av en måned. Vi har ikke tidligere sett at kortbruken i sommermånedene har oversteget antall kortkjøp for desember, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Juni topper fremdeles

Den måneden med mest kortbruk noensinne er juni 2018, hvor det ble utført 175,2 millioner kortkjøp.
Bankkort med BankAxept ble i august benyttet 144,9 millioner ganger, noe som er 3,9 millioner ganger mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet med BankAxept for i overkant av 45,3 milliarder kroner.
I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Rekordvekst for kontaktløse betalinger

I hele år har det vært en god vekst for kontaktløse betalinger, men økningen i antall transaksjoner har aldri vært høyere enn i august. I løpet av august ble det tæppet nesten 4 millioner ganger med BankAxept-kort, en vekst på 29,6 prosent sammenlignet med juli.
– Denne veksten tror vi er godt hjulpet at vi har vært tilstede på en rekke festivaler og arrangementer i sommer. Her har vi vist at ved å tæppe kortet så går betalingen raskere, noe som er en fordel både for utsalgsted og forbruker, sier markedssjef i BankAxept Vegar Heir.

Powered by Labrador CMS