Færre kortkjøp i september

Tall fra Nets og BankAxept viser at det i september ble utført 156,7 millioner kortkjøp, en reduksjon på 0,5 prosent sammenlignet med september i fjor. Betalingskortene ble benyttet til å handle varer og tjenester for 51,1 milliarder kroner, en nedgang på 0,4 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Publisert

– Når vi sammenligner kortbruken for september med tilsvarende måned i fjor må det sees i sammenheng med at det i år var fem søndager i september mot fire i fjor. Tar vi høyde for dette viser kortbruken en svak vekst, sier Stein-Arne Tjore (bildet), pressesjef for Nets i Norge.

Benyttet 133,1 millioner ganger

Bankkort med BankAxept ble i september benyttet 133,1 millioner ganger, noe som er 2,1 millioner ganger mindre enn samme måned i fjor. Det ble handlet med BankAxept for nesten 40,5 milliarder kroner.
I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Vekst for kontaktløse betalinger

Til tross for færre kjøp med bankkort med BankAxept i september, var det en vekst i kontaktløse betalinger denne måneden. I september ble det tæppet nesten 4,4 millioner ganger med BankAxept-kort, en vekst på 9,6 prosent sammenlignet med august.
– Denne veksten skyldes at det er flere kontaktløse kort ute blant forbrukere og flere utsalgssteder som åpner for denne muligheten. Ved å tæppe kortet går betalingen raskere, og stadig flere oppdager denne fordelen, sier markedssjef i BankAxept Vegar Heir.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS