Kortbruken økte med ni prosent

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i juni ble utført 161,7 millioner kortkjøp, en økning på 9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Publisert

Det ble handlet med betalingskort for nesten 57,2 milliarder kroner, en vekst på 6 prosent. I tillegg ble det satt ny månedsrekord for bruk av BankAxept-kort.

– Statistikken for juni viser at måneden var preget av mange dager med mye kortbruk. Totalt var det 11 dager hvor det ble gjennomført mer enn 6 millioner kortkjøp. Til sammenligning var i dette tilfelle kun ved 4 anledninger i juni i fjor, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Stein-Arne Tjore
Stein-Arne Tjore

Rekord

I juni ble BankAxept-kortene benyttet 141,2 millioner ganger, noe som er 9,5 millioner mer enn samme måned i fjor.

– Aldri før har BankAxept-kortene blitt benyttet oftere enn denne måneden. Bare i juni ble disse kortene benyttet nesten en million ganger mer enn i desember 2015, som hadde den gamle månedsrekorden, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for 46,5 milliarder kroner, 2,2 milliarder mer enn i juni i fjor.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Powered by Labrador CMS