Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd

Tæpperekord på countrytreff

Med over 17.000 festivalgjengere på Norsk Countrytreff i Breimsbygda ble det satt både publikums- og tæpperekord.

Publisert

Aldri før har flere mennesker vært på Norsk Countrytreff. Dette gjorde at det både ble salgs- og tæpperekord i Breimsbygda.

– På slutten begynte vi å gå tom for varer. Vi økte salget med ca. 50 prosent fra i fjor, sier daglig leder, Arve Kleppe i Norsk Countrytreff.

Årets Countrytreff, som ble arrangert i Breim, Sogn og Fjordane, var den 24. i rekken. Selv med salgsrekord ble ikke køene større av den grunn.

– Betalingssystemet og køene fungerte knirkefritt. Køene gikk fort og vi solgte mer enn vi hadde forventet, sier Kleppe.

På årets Countrytreff ble det tæppet som aldri før, og BankAxept ser store fordeler for festivalgjengerne ved at det betales med tæpping.

Tæpping på Norsk Countrytreff. Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd

– På festivaler må det gå kjapt og mange steder er det frivillige som jobber. For hver gang en kunde tæpper kortet sparer man ni sekunder, fremfor å bruke pinkode eller chip, sier markedssjef Vegar Heir i BankAxept.

Går raskere

BankAxept skal være tilstede på 24 festivaler og konserter rundt omkring i Norge, og så langt viser bruken en sterk vekst i folk som tæpper kortet.

– Hele festivalopplevelsen blir bedre fordi folk får brukt mer tid på musikk og hygge fremfor å stå i kø. Folk synes det er enklere å tæppe kortet. De frivillige er også glade for den nye betalingsmetoden, fordi folk slipper å skjule pinkoden sin, og kjøpene gjøres fort unna, sier Heir.

Vekst av kontaktløse kort

Hver dag bruker de fleste nordmenn betalingskortet opptil flere ganger. Da flyttes penger fra en konto til en annen, og 8 av 10 kjøp gjøres i dag med BankAxept.I dag er 90 prosent av alle betalingsterminaler teknisk klargjort for å kunne håndtere kontaktløse betalinger. Nå er det omtrent tre millioner kontaktløse bankkort med BankAxept i omløp i Norge. Innen utgangen av 2018 er det ventet at dette vil øke til fire millioner.

– Vi forventer at veksten i antall kontaktløse betalingstransaksjoner vil fortsette med økt styrke, og at flere utsalgssteder vil aktivere sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling, sier Heir i BankAxept.

Powered by Labrador CMS