Lanserer kontaktløs betaling fra mikrobankkort i armbånd

Handelsbankens kunder blir de første i Norge som kan betale kontaktløst fra armbånd takket være et helt nytt bankkort i mikroformat.

Publisert

– Vi tror kundene vil bruke mikrobankkortene fordi det gjør betaling enklere og raskere enn noen annen løsning som tilbys i dag, sier kortsjef Anthony Brady i Handelsbanken i en pressemelding fra EVRY.

Nyheten er et bankkort i mikroformat som er så lite at det kan legges inn i armbånd, klokkeremmer, nøkkelringer eller andre steder kundene ønsker. Med dette på armen kan du betale kontaktløst i alle terminaler som er gjort klar for kontaktløs betaling. Handelsbanken, BankAxept og EVRY tester i disse dager ut den nye løsningen i norske butikker.

– Vi ønsker å gjøre betaling så enkelt som mulig for kundene våre. Dette mikrobankkortet gjør småbetalinger raskere og enklere enn noen annen løsning som tilbys kundene i dag. Du kan for eksempel ha det vanntette kortet i armbånd på stranden og kjøpe is rett fra bading uten lommebok eller mobiltelefon. Derfor tror vi mange vil like løsningen og ta den i bruk i det daglige, sier kortsjef Anthony Brady i Handelsbanken.

Sikkert og enkelt

Mikrobankkortet i armbåndet er et BankAxept-kort utstyrt med EVRYs kontaktløse teknologi. Dette kobles direkte til brukerens eksisterende bankkonto. Teknologien gir kundene frihet til å gjøre raske og sikre betalinger ved å "tæppe" med ulike typer bærbare enheter, såkalte wearables. Du trenger ikke pin-kode for beløp inntil 200 kroner. Betalingen skjer på mindre enn et sekund og er like sikker som ved bruk av vanlige bankkort.

– Bare i løpet av juni ble det foretatt mer enn 2,7 millioner kontaktløse korttransaksjoner med BankAxept-kort i Norge, og bruken øker med 30% måned for måned, forteller Jes Rasmussen, produktsjef mobil fra BankAxept.

– Nå gleder vi oss til å prøve ut en enda enklere kontaktløs betalingsmetode for kundene våre, sier Anthony Brady i Handelsbanken. Mikrobankkortene vil tilbys Handelsbankens kunder senere i år.

Kontaktløs betaling vokser kraftig

Børre Midtgard, Salgs- og Markedsdirektør i Card, Financial Services, EVRY.

– I en undersøkelse vi har gjort, forteller nesten halvparten av Norges befolkning at de ønsker å ta i bruk kontaktløs betaling. I Norge er nesten alle betalingsterminaler klargjort for å håndtere kontaktløse betalinger og stadig flere butikker og kjeder er i ferd med å aktivere disse, fortsetter Jes Rasmussen fra BankAxept.

– Med den raske utviklingen vi ser innen betalingsområdet er det viktig at vi som bankens samarbeidspartner både støtter globale trender og nasjonale initiativer. Handelsbanken var tidlig ute med å tilby kontaktløs betaling, og vi er stolte av å samarbeide igjen innenfor dette området. Nordmenn har blitt tryggere og mer vant til å betale kontaktløst, noe som bidrar til at markedet åpnes opp for kontaktløs betaling med alt fra wearables, smartklokker og mobiltelefoner. Her skal vi bidra med vår spisskompetanse til å skape en bedre opplevelse for Handelsbankens kunder, sier Børre Midtgard, salgs- og markedsdirektør Card i EVRY.

Powered by Labrador CMS