Fullsertifisert kaffe på Burger King

Burger King har lenge ønsket å tilby gjestene fullsertifisert kaffe, det vil si kaffe som er både økologisk og Fairtrade. I samarbeid med kaffebrenneriet Löfbergs er nå ønsket oppfylt.

Publisert

– Dette er et ledd i arbeidet vårt med å benytte råvarer som har en positiv innvirkning på miljøet og for samfunnet hvor råvarene produseres, sier Heidi Moss i Burger King Norge i en pressemelding.

Heidi Moss
Heidi Moss

‘Forbrukerne har stor makt’

Den svenske familiebedriften Löfbergs er en av verdens største innkjøpere av Fairtrade og økologisk kaffe. Produsentene av sertifisert kaffe følger et regelverk, som kontrolleres av en uavhengig tredjepart. Kaffe uten sertifisering gir ikke forbrukerne innsyn i arbeidsvilkårene til de som arbeider på kaffegårdene. Man vet heller ikke om produsentene bruker kjemiske midler i produksjonen.

Ulf Stensland
Ulf Stensland

– I praksis betyr dette at forbrukerne har stor makt. Når man kjøper sertifiserte produkter, er man med på å forbedre levekårene og produksjonsvilkårene på kaffegårder rundt om i verden, sier sdm.dir. i Löfbergs i Norge Ulf Stensland.

Hver kopp utgjør en forskjell

Ved at gjestene kjøper Löfbergs kaffe på Burger King støttes bedre arbeidsvilkår for hver enkelt kaffebonde. I tillegg bidrar man til at et område tilsvarende 15 fotballbaner omgjøres til økologisk produksjon – hvert år. Dette gjør at bruken av kunstgjødsel synker med nesten 1700 kilo i året, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS