Fretex samarbeider med Fair & Square

Selskapet Fair & Square har omsatt gode intensjoner til praktisk handling med etisk og miljøriktig produksjon av klær i egen fabrikk. Nå innledes et samarbeid med Fretex, som selger merkets T-skjorter i sine butikker.

Publisert

Fair & Square ble startet for å endre tekstilbransjen. Målet er å vise at det er mulig å produsere klær på en rettferdig måte og skape flest mulig gode arbeidsplasser, og være totalleverandør av et klassisk, tidløst basissortiment med et etisk og bærekraftig opphav i de beste kvalitetene. Produktene er laget av 95% bambus-fiber og 5% elastan.

Selskapet eier sin egen fabrikk i Kina. Ved å produsere varene selv har de full kontroll på arbeidstid og lønnen som blir utbetalt. Det gjør at de kan garantere for gode arbeidsforhold og at veien mellom produksjon og kunde er kort. Fabrikken ligger i Fenghuang, Kina, og har seks ansatte.

I tillegg til etisk produksjon er Fair & Square opptatt av miljøet og klima, og jobber hele tiden med å forbedre produktene, med full åpenhet om produksjon og arbeidsforhold.

Selskapet syr i dag alle klærne de selger, men kjøper råvarene. En langsiktig målsetting er å gjøre alt fra produksjon av råvarer og fiber, veving, strikking farging av stoffet, til sying av plaggene.

(Kilde: tekstilforum.no)

Powered by Labrador CMS