Ny panteautomat lar kundene tømme tomgods rett inn

Tomra har introdusert Tomra R1, en panteautomat som er opptil fem ganger raskere enn single-feed automater. Nå kan kundene tømme fulle poser og sekker med flasker og bokser i løpet av sekunder når de panter.

Publisert

Tomra R1 er en multi-feed panteautomat som lar kunden pante store mengder tomgods fort, fremfor å pante én og én om gangen. Og det uten å bli skitten på hendene.

Bedre panteopplevelse

Tomra er verdensledende på panteautomater.

– Med høy vekst i plastforurensning over hele verden og økende bevissthet rundt problemet, ville vi gjøre panteopplevelsen så gøy og enkel som mulig, sier Ingrid Solberg, daglig leder i Tomra Butikksystemer, og fortsetter:

– Jo flere som er motiverte til å pante, desto flere flasker og bokser kan bli resirkulert til nye, igjen og igjen i et lukket kretsløp. Dette reduserer avhengigheten av råmaterialer til produksjon av nye flasker og bokser. Multi-feed pantetjenesten revolusjonerer panteopplevelsen.

Fem ganger raskere

Ved panting av over hundre flasker og bokser, blir panting med en Tomra R1 opptil fem ganger raskere enn med en single-feed maskin fordi flaskene ikke må mates inn én og én om gangen. Ved å gjøre panting raskere og mer praktisk, reduserer den nye løsningen både kødannelse foran maskinen og ventetid. Tomra R1 skal også være intuitiv å bruke og gi panting uten søl fordi kunden ikke trenger å håndtere hver flaske. På denne måten kan man bidra til en bedre verden uten å bli skitten på hendene, skriver Tomra.

Tomra R1 er tilgjengelig for bestilling i Norge og Sverige og for pantesentre i USA. Maskinen vil bli gjort tilgjengelig i andre regioner i månedene fremover.

Postitiv respons

Tomra R1 har vært i test i flere butikker, både i Norge og Sverige siden 2016, og responsen har vært god. Norske lokasjoner som har testet Tomra R1 har vært Rema 1000Gystadparken, COOP OBSLillestrøm og MenyBorreveien.

Testbutikkene viste en 60 prosent økning i pantesesjoner og over 200 prosent økning i returnerte flasker og bokser sammenlignet med fjoråret. En demonstrasjonsvideo som er blitt lastet opp på sosiale medier av en av testbutikkene, er blitt sett over 425.000 ganger.

– Multi-feed pantetjenesten har virkelig gitt folk wow-effekten. Under testene våre var det mange som passerte flere butikker for å bruke Tomra R1. Kunder kom med tilhengere fulle av pant, mens noen kom med et par flasker, bare fordi de foretrakk å bruke Tomra R1, sier Ingrid Solberg.

Imponerte butikksjefer

– Den er helt fantastisk! Uten tvil, kundene elsker den. Vi får kunder til butikken på grunn av maskinen, det er helt sikkert. Etter installasjon av maskinen har vi opplevd mer enn 200 prosent vekst i pant fra året før, sa Fredrik Hallenstvedt, butikksjef ved Meny Borreveien, en av testlokasjonene til Tomra R1.

To øvrige butikksjefer fra testbutikkene uttalte:

– Vi får mange positive tilbakemeldinger på maskinen. Vi har kunder som sier ‘dere har så fin panteautomat, så da tar vi med oss matvarer i samme slengen’.

– Jeg er kjempehappy med maskinen. Kundene kommer hit for å pante, og så handler de. Så klart er dette positivt for butikken. Vi har fått to nye konkurrenter rett ved oss, men har fortsatt vekst. Så det tror jeg automaten bidrar til.

Powered by Labrador CMS