Solceller Oslo Fashion Outlet
Solcelleanlegget på Oslo Fashion Outlet på Vestby består av 2.254 solceller som dekker det meste av taket.

Største solcelleanlegg på et norsk kjøpesenter

Oslo Fashion Outlet på Vestby har investert 8,5 millioner kroner i et solcelleanlegg som dekker mesteparten av taket. Anlegget skal dekke 25% av energiforbruket på senteret.

Publisert

– Ja, som en del av vår strategi om å ta del i den grønne omstillingen, har vi valgt å investere i vel det største solcelleanlegg på et kjøpesenter i Norge, bekrefter senterdirektør Lars Pedersen overfor Retailmagasinet.

Han forventer anlegget vil produsere ca. 25 prosent av det totale energiforbruket på senteret, noe som tilsvarer ca. 1 mill. kWh.

– På soldager når senteret er stengt, vil vi produsere mer strøm enn vi bruker og vil da sende dette overskuddet tilbake til strømnettet. Totalt har vi satt opp 2.254 solpaneler fordelt på over ca. 9.000 m2 tak, utdyper Pedersen.

Ambisiøs bærekraftstrategi

Og det stopper ikke der for OFOs bærekraftsstrategi.

– Vi også har installert vanntanker til oppsamling av regnvann, som vi bruker på vanning av grøntområder og rengjøring av både P-hus og handlegaten i senteret. Vi kan samle opp 12.000 liter av gangen og har mulighet for å utvide hvis behovet skulle oppstå, forteller senterdirektøren.

Bygger ladepark

De er også i gang med et større samarbeidsprosjekt med Eviny om å bygge en stor ladepark i deres nye parkeringshus for elbiler med forventet åpning i juni. Ladeparken vil bestå av 16 superladere (100 – 360kW) på utsiden og ca. 30 (22kW) inne i P-huset. De har bygget opp infrastrukturen til å utvide med opptil 200 ladere hvis behovet oppstår i fremtiden.

Powered by Labrador CMS