Markedsprofilen til Slettvoll er ‘high end’.

Slettvoll: – Miljøfyrtårn-sertifiseringen er bare starten

Slettvoll på Stranda er blitt sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift. Nå ser de frem til å jobbe videre mot et stadig mer bærekraftig selskap.

Av Odd Henrik Vanebo

– Sertifiseringen er bare starten. Som produsent og leverandør av norsk møbelhåndverk var det helt naturlig for oss å sertifisere Slettvoll som Miljøfyrtårn. Tankesettet sitter allerede i veggene. Vi lager møbler som skal vare, fysisk og estetisk. Å jobbe bærekraftig har alltid vært en naturlig del av vår forretningsmodell, forklarer adm.dir. Bjørn-Helge Vik overfor Retailmagasinet.

Karoline Fløtre Gati, leder for bærekraft- og strategiske prosjekter hos Slettvoll, med Miljøfyrtårn-sertifikatet.

Sirkulær forretningsmodell

Bjørn-Helge Vik

Nå ser Vik frem til å jobbe videre mot et stadig mer bærekraftig Slettvoll. Som en del av sitt miljøfokus jobber de bevisst etter FNs Bærekraftmål, og mot en sirkulær forretningsmodell.

– Vi har også lagt mye arbeid i gode rutiner og systemer for å bli en sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift. Det innebærer at vi har full kontroll på alt fra innkjøpsrutiner til dokumentasjonsinnsamling. Fra strømforbruk til avfallssortering. Fra design og produktutvikling til valg av råvarer, som i hovedsak utvikles hos lokale leverandører. Vi har alltid ønsket å gi det lille ekstra i Slettvoll. Ikke bare fordi det forventes av oss, men fordi det er en del av vår kultur, sier Vik.

Håndverk og kvalitet

Slettvolls håndverkere har årelang erfaring og bryr seg om hvert møbel de lager. Hvert eneste møbel er designet for å vare, og komponentene er håndplukket for god kvalitet.

– Samtidig forplikter vi oss til å kontinuerlig følge opp og forbedre den høye standarden vi har satt for vårt miljøarbeid, legger Slettvoll-sjefen til.

Torill Slettvoll har siden 1980-tallet vært så tett på møbelkonsernet at hun identifiseres med varemerket.

Styremedlem og selve inkarnasjonen av varemerket Slettvoll siden 1980-tallet da hun gikk inn i ledelsen av familiebedriften, Torill Slettvoll, stiller satsingen i relieff:

Slettvoll er på plass i Stockholm

– I en verden av bruk og kast er ønsket om å skape vakre, varige møbler en viktig drivkraft.

I flytsonen

– Status for Slettvoll?

– 2020 ble et meget godt år med en vekst på 18,6 prosent. Vi har en rekordgod start på 2021, til tross for at flere butikker i perioder har vært stengt grunnet lokale tiltak. Vi åpnet Slettvoll København (den aller første i Danmark) i oktober 2019, og den har startet meget godt, avslutter en fornøyd Slettvoll-sjef.

Powered by Labrador CMS