KappAhl med konkurranse om bærekraft

Nå er det igjen tid for KappAhl Sustainable Design Contest, en konkurranse for mote- og tekstilstudenter som vil være med å utvikle fremtidens bærekraftige designløsninger.

Publisert

– Konkurransen er en del av KappAhls fokus på å etablere nye arbeidsmetoder for bærekraftig design og produksjon, forklarer design- og sortimentsdirektør Maria Segergren.

Over 80 prosent av et produkts miljøpåvirkning avgjøres ved tegnebordet. Dette gjør bærekraftig design til et område med ekstra stort potensial og åpner for spennende eksperimentering og kreative ideer. Derfor arrangerer KappAhl designkonkurransen KappAhl Sustainable Design Contest med temaet bærekraftig design for designstudenter innen mote og tekstil i Sverige, Finland, Norge og Polen.

Som et resultat av fjorårets konkurranse har vinneren Lovisa Malmberg Gomis designet to kjoler innen temaet multifunksjon i samarbeid med KappAhls designteam. Kjolene vil være tilgjengelige i KappAhls butikker fra uke 16, som en del av årets Celebrate-kolleksjon.

Juryen i Sustainable Design Contest består av motejournalisten Emilia de Poret, Kate Goldsworthy som er Senior Research Fellow vid Centre University of the Arts, London og deltaker i Mistra Future Fashion, KappAhls design- og sortimentsdirektør Maria Segergren, KappAhls designer Karin Verdoes, Lina Nyqvist KappAhls bærekraftskoordinator Sortiment og Eva Kindgren de Boer, bærekraftskoordinator Produksjon.

KappAhl Sustainable Design Contest pågår fra 23. januar til 2. april 2017. Vinneren får realisere sin designidé i samarbeid med KappAhls designere, og i tillegg reise til et av KappAhls produksjonsland under temaet bærekraftig produksjon. Alternativt kan vinneren velge én måneds praksisarbeid på KappAhls hovedkontor.

Powered by Labrador CMS