KappAhl har tatt et nytt skritt på veien mot økt bærekraft.
KappAhl har tatt et nytt skritt på veien mot økt bærekraft.

KappAhl har nådd nytt delmål for bærekraft

Nå skal all denim fra KappAhl være bærekraftig.

Publisert

Med høstens kolleksjon skal KappAhl ha nådd sitt delmål om at 100% av jeans- og denimsortimentet skal være produsert i mer bærekraftige materialer med mer bærekraftige produksjonsprosesser. Det skriver motekjeden i en pressemelding.

Fra og med i høst benyttes produksjonsprosesser som skal gi betydelig redusert forbruk av vann, energi og kjemikalier.

– Det er fantastisk å se hvordan vår bærekraftstrategi Responsible Fashion, og de ambisiøse målene vi har satt oss, realiseres og virkelig gjør en forskjell. Mer bærekraftig denimproduksjon betyr store ressursbesparelser og er en viktig nøkkel til en mer bærekraftig garderobe, sier KappAhls bærekraftsjef Fredrika Klarén.

Fredrika Klarén er bærekraftsjef i KappAhl.
Fredrika Klarén er bærekraftsjef i KappAhl.

Et annet delmål er at all bomull fra KappAhl skal komme fra mer bærekraftige kilder innen år 2020. Bomull er en av de viktigste råvarene. Den er populær og etterspurt, men krever mye vann, kunstgjødsel og sprøytemidler under dyrkingen. Produksjonsmetodene gjør at jorden utarmes og fører i tillegg til helsefare for dyrkerne. Å legge om til økologisk eller annen mer bærekraftig dyrking er viktig for løse disse problemene.

– KappAhl har lenge drevet et proaktivt bærekraftarbeid, og våre viktigste fokusområder er å redusere plaggenes negative påvirkning i produksjonsleddet og designe produkter for en mer bærekraftig garderobe. Våre kunder skal være trygge på at vi tar ansvar. At KappAhl kan tilby et sortiment med mer bærekraftig denim er derfor et stort og viktig skritt i riktig retning, forteller Klarén.

KappAhls langsiktige strategi, Responsible Fashion, innebærer å bygge et fullstendig bærekraftig sortiment. Produktene skal produseres med mer bærekraftige materialer og prosesser, som dermed sparer store mengder vann, energi og kjemikalier.

I dag er bomullen i KappAhls denim mer bærekraftig dyrket i henhold til BCI eller økologisk dyrket. I vaskeprosessene er vannforbruket redusert til halvparten og energiforbruket er 30 prosent lavere. I tillegg benyttes det mye mindre kjemikalier enn for produksjon av konvensjonell denim.

Gjelder også samarbeidspartnerne

Når det gjelder vask og etterbehandling av KappAhls mer bærekraftige denim i fabrikk, samarbeider selskapet med sine leverandører og har etablert nye produksjonsprosesser for å redusere forbruket av vann, kjemikalier og energi. For å måle og evaluere resultatene av forbedringene bruker motekjeden verktøyet Environmental Impact Measuring (EIM) som baserer seg på en ny teknologi spesielt utviklet av selskapet Jeanologia.

Powered by Labrador CMS