Statsminister Erna Solberg og Knut Eriksmoen, adm. dir. i Schenker Norge.
Statsminister Erna Solberg og Knut Eriksmoen, adm. dir. i Schenker Norge.

Første serieproduserte el-lastebil til DB Schenker

DB Schenker oppnår 100% elektrisk bylogistikk i Oslo med ny elektrisk lastebil.

Publisert

DB Schenker skriver i en pressemelding at de realiserer sitt mål om null direkte utslipp i all bydistribusjon ved å integrere den nye Volvo FL electric ved bærekrafige Oslo City Hub.

Bilen ble avduket i går av Norges statsminister Erna Solberg som takket DB Schenker for innsatsen mot grønnere transsport-løsninger. Lanseringen støttes av Enova. Dette er Norges første serieproduserte 16-tonns elektriske lastebil, og den skal gjøre det mulig for DB Schenker å drive bærekraftig logistikk i Oslo.

Ved avdukingen av den nye lastebilen i Oslo uttalte statsminister Erna Solberg:

– Vi er avhengige av ambisiøse og innovative aktører som DB Schenker for å utvikle ny grønn teknologi. Jeg vil berømme dere for en innovativ tilnærming som også går utover bruk av elektriske lastebiler. Med Enova-støtte og betydelige investeringer i elbiler, og en sentralt plassert logistikkterminal, viser dere veien.

Jochen Thewes, DB Schenker's CEO sa:

– Vi i DB Schenker er fullt ut forpliktet til å kontinuerlig redusere vårt økologiske fotavtrykk. Vi er fast bestemt på å tilby våre kunder grønnere og renere logistikkløsninger for å støtte dem i deres bærekraftmål. Med denne nye Volvo FL Electric, og løsningen knyttet til Oslo City Hub, kan vi nå bevise at utslippsfri drift er mulig i bytransport. Vi er stolte av å levere førsteklasses løsninger for å beskytte miljøet vårt og bidra til større ambisjoner om et klimanøytralt samfunn.

Med en bruttovekt på 16 tonn vil Volvo FLelectric bli brukt i DB Schenkers bydistribusjon i Oslo. Den driftes uten utslipp og uten motorstøy.

Totalt har DB Schenker bestilt elleve elektriske lastebiler til bylogistikk i Oslo, som skal erstatte dieseldrevne lastebiler. For å symbolisere dette har den første av tre Volvo FL electric lastebiler en profilering som sier "100% elektrisk i Oslo".

Oslo City Hub ble åpnet i mai i fjor. Ved utgangen av 2020 vil bydistribusjonen kjøre helt uten fossilt brensel, ved hjelp av totalt 23 elbiler, inkludert elektriske varebiler og sykler. Hver dag vil rundt 800 forsendelser i Oslo leveres med elbil.

Globalt er DB Schenker fortsatt forpliktet til sitt mål om å redusere sine spesifikke klimagassutslipp med 40% frem til 2030, sammenlignet med 2006.

Powered by Labrador CMS