Kunden kan få returposen samtidig som kapslene kjøpes i butikken.
Kunden kan få returposen samtidig som kapslene kjøpes i butikken.

Bærekraft: Kaffekapslene gjenvinnes på Posten

Brukte kaffekapsler kan gjenvinnes i returposer fra Nespresso som leveres inn hos Posten, eller til budet når kapsler leveres hjem.

Posten har innleveringssteder over hele landet. I tillegg kan kundene også levere posen til gjenvinning hos Posten over hele landet.

Nespresso-kapslene er laget av aluminium som er uendelig resirkulerbart. Det er også ekstremt allsidig og anslagsvis 75 prosent av all aluminium som er produsert er fortsatt i bruk i dag.

Kaffekapslene kan bli sykkel

Ettersom aluminium ikke mister kvaliteten når det gjenvinnes, kan den bli til nye produkter om og om igjen – til alt fra nye kapsler og brusbokser til sykler! Kaffegruten kan gjenbrukes på flere innovative måter, blant annet i gjødsel som beriker jorda i landbruket.

'Re:cycle'-sykkelen fra Velosophy er laget av gjenvunne kapsler fra Nespresso.
"Re:cycle"-sykkelen fra Velosophy er laget av gjenvunne kapsler fra Nespresso.

Nespresso har et tydelig mål om å øke andelen av resirkulerte kapsler ved å gjøre gjenvinning både enkelt og tilgjengelig for alle i hele Norge.

Gjenvinning sparer energi

– Ved å gjenvinne aluminium spares 95 prosent av energien som kreves for å utvinne nytt aluminium. Derfor er vi spesielt begeistret over vårt utvidede samarbeid med Posten, sier Gro Flisnes, Brand Communication Manager i Nespresso Norge, som også kan dele svært gode tall på hvor flinke mange er til å sende sine brukte kaffekapsler til gjenvinning:

– Vårt samarbeid med Posten har bidratt til en innsamlingsvekst på over 148 prosent fra 2018 og frem til i dag, sier hun.

Slik returneres kaffekapslene med Posten:

• Gratis gjenvinningspose, som rommer 100 Original-kapsler eller 50 Verduo-kapsler, fås ved bestilling eller kjøp av Nespresso-kapsler.

• Gjenvinningsposen leveres hos personen i skranken på Posten. Posen må være godt lukket slik at den blir tett ved innlevering.

• Alternativt kan posen med brukte kapsler leveres til postbudet ved mottak under hjemlevering av nye kaffekapsler.

Powered by Labrador CMS