UFFs gjenbruksbutikk i Trondheim har truffet godt. Her kan kundene velge mellom 4000–5000 plagg.

Ny UFF-butikk i Trondheim treffer godt

Lørdag før påske ble det åpnet en splitter ny UFF-butikk i Nordre gate i hjertet av Trondheim.

Av Odd Henrik Vanebo

– Vi ble tatt veldig godt imot av Trondheim på åpningsdagen. Folk stod i lang kø i regn og vind ettersom vi hadde svært begrenset antall kunder i butikken på grunn av smittevern. Butikken har gjort det svært bra i ettertid også, til tross for den tiden vi lever i, opplyser Sara Bjareng, ansvarlig for medier og kommunikasjon i Foreningen UFF-Butikkene i Norge, til Retailmagasinet.

Sara Bjareng

Sortiment tilpasset butikkens kunder

Sortimentet er såkalt ‘second hand’ klesvarer. Veien fram til UFF-butikkene?

– Tøyet består av et sortert utvalg av tøy som blir samlet inn i Norge. De blir sendt fra vårt hovedlager i Oslo. Alle våre butikker får klær levert i sekker. Klærne blir hengt opp og priset i butikken av erfarne prissettere. Det som er godt med dette systemet er at alle som priser er kjent med både kundene og området butikken ligger i, slik at de kan gi riktig pris til kundene i sitt område, svarer Bjareng.

Alle butikker har en prisguide og en gjennomsnittspris å forholde seg til, slik at det ikke skal være store forskjeller på prisene i de forskjellige butikkene. De tar også imot en del donasjoner i butikkene.

– Om disse donasjonene egner seg for videresalg henger vi de rett ut i butikken, dette er også svært godt for miljøet ettersom reisen til plagget blir svært kort, legger Bjareng til.

Stort utvalg

De har mellom 4–5.000 plagg i butikken. Kundene i denne butikken er stort sett studenter og unge voksne, men de har stort sett noe som passer for alle ettersom utvalget er så stort. Ut av respekt for det gode utvalget de har i sine butikker, er de også svært opptatt av å gi kundene en god og inspirerende handleopplevelse, med fargerike og lekne konsepter, og ingen butikker er like.

– Vårt mål er at man ikke skal føle at man er på loppemarked, men heller på en helt vanlig handletur, for det er nettopp det second hand har blitt for mange mennesker, og vi ønsker å gjøre det enkelt og spennende for folk å handle brukt, sier Bjareng.

Hanne Ødegård – som er ansvarlig for UFF-butikken i Hamar og Sara Bjareng, ansvarlig for medier og kommunikasjon i Foreningen UFF.

Samarbeid med Resirkula på Hamar

UFFs gjenbruksbutikk i Torghjørnet kjøpesenter på Hamar inngikk i februar et samarbeid med ‘Resirkula Sy-den’ i samme lokale.

– Dette samarbeidet på Torghjørnet fungerer slik at vi selger second hand tøy, og Resirkula står for utleie av symaskiner under samme tak. Disse symaskinene kan man booke på forhånd på Resirkulas hjemmesider til en timepris. Målet med dette samarbeidet er å gjøre reparasjoner og redesign mer tilgjengelig for dem som ikke har symaskin. Denne butikken har også blitt tatt svært godt imot av Hamar, forklarer Sara Bjareng.

Powered by Labrador CMS