All Zalandos emballasje blir resirkulerbar.
All Zalandos emballasje blir resirkulerbar.

Kun resirkulerbar emballasje fra Zalando

Senest i løpet av neste år skal Zalando kun benytte bærekraftig emballasje. Fremtidens netthandelsemballasje skal kunne gjenbrukes.

Publisert

Zalando har bestemt seg for å kutte ned på bruken av plast i emballasjen. De har forpliktet seg til å erstatte all plastemballasje med miljøvennlig og 100 prosent resirkulerbar emballasje innen neste år. I tillegg vil selskapet redusere plastvolumet sitt betydelig.

Som en del av selskapets klimastrategi har Zalando omgjort 80 prosent av råvarene fra plast til resirkulert plast (PCR) i sine fraktposer, noe som skal spare opptil 40 prosent karbondioksid per kilo. Plastemballasje av skjønnhetsprodukter er nå helt erstattet med papirposer i de landene Zalando tilbyr kosmetikk.

Kjører test

David Hejgaard er Norden-sjef i Zalando.
David Hejgaard er Norden-sjef i Zalando.

Zalando planlegger å teste en løsning for gjenbrukbar emballasje i høst. For Zalando er emballasje et av de viktigste emnene i e-handelsbransjen. Forskning viser at det er viktig for europeiske forbrukere. Så mange som 77 prosent sier at bærekraftig emballasje påvirker deres innkjøpsbeslutninger.

– Emballasjen er et av de viktigste berøringspunktene med kundene våre. Men det er et komplisert emne. Vi ønsker å redusere antall materialer som brukes og å gjøre dem mer miljøvennlige, men vi må også sikre at produktene er ordentlig beskyttet på vei til kunden. Som plattform har vi innflytelse på hvilke råmaterialer vi bruker, og kan også tilpasse prosessen vår for å redusere forbruket. Slik kan vi løse to miljøproblemer på samme tid: Vi reduserer karbonavtrykket vårt og mengden avfall vi produserer, sier Zalandos Norden-sjef David Hejgaard.

Allerede resirkulert papir

Allerede i dag er Zalandos leveringsemballasje laget av 100 prosent resirkulert papir. I tillegg er plastposer til skjønnhetsprodukter nå helt erstattet med papirposer i markedene der Zalando tilbyr kosmetikk.

På grunn av det høye PCR-innholdet, har Zalandos fraktposer blitt tildelt Blue Angel-sertifikatet, som betyr at de overholder høye standarder innen miljøbeskyttelse, helse og effektivitet.

Ifølge selskapet kan fremtidens e-handelsemballasje også gjenbrukes. Bruken av gjenbrukte materialer reduserer CO2-utslippene og forlenger livssyklusen til det opprinnelige råmaterialet. Zalando vil ta denne idéen videre og planlegger å teste ut en løsning for gjenbrukbar emballasje.

Powered by Labrador CMS