Camilla Skjelsbæk Gramstad blir den første bærekraftsjefen i Elkjøp Nordic.
Camilla Skjelsbæk Gramstad blir den første bærekraftsjefen i Elkjøp Nordic.

Elkjøp oppretter stilling som bærekraftsjef – henter fra Virke

Camilla Skjelsbæk Gramstad går fra Virke til Elkjøp Nordic. Hun tiltrer i en nyopprettet stilling som bærekraftsjef 1. januar.

Publisert

De siste årene har Elkjøp Nordic jobbet for å få på plass en tydelig og bredt anlagt bærekraftstrategi som staker ut en ambisiøs retning for selskapet både på klima-, miljø- og på samfunnsområdet.

– Årsaken er en erkjennelse av at vi er en del av et stort problem sammenholdt med et sterkt ønske om å bli en del av løsningen. Det genereres for mye el-avfall i de nordiske landene, særlig Norge og Danmark kommer høyt opp på listen. Forbrukeratferden endrer seg, og det kreves mer av alle for å være med på den store dugnaden det er å løse miljøutfordringer. For oss er det dermed åpenbart at vi må gjøre det enklere for kunden å velge miljøsmarte produkter. Vi må gjøre det enklere å forlenge levetiden til produktene. Vi må gjøre det enklere å gi produktene flere liv. Kort og godt må vi ta grep og vi må gjøre det enklere for kundene våre, sier Marianne Nøkleby, Chief Transformation Officer i Elkjøp Nordic.

Strategien er akkurat ferdigstilt, og Elkjøp jobber nå med operasjonaliseringen av den ut i alle ledd av selskapet.

– Vi starter nå, og vi har lang vei å gå. Vi kommer til å jobbe steinhardt hver dag for å ta de avgjørende og riktige skrittene på veien mot det som både er bra for oss, bra for kundene våre og bra for miljøet, sier Nøkleby.

Den nye bærekraftsjefen skal blant annet lede arbeidet med implementeringen av strategien.

– Vi er helt sikre på at Camilla er rett person for jobben. Hun har 15 års erfaring med bærekraftig næringsutvikling, samfunnsansvar og både innehar og har innehatt en rekke relevante verv innenfor et bredt spekter av nedslag innenfor bærekraftsektoren. Vi er ekstremt fornøyde med å ha landet denne prosessen med Camilla på plass, og gleder oss til å ta fatt på dette avgjørende arbeidet sammen med henne.

Camilla Skjelsbæk Gramstad vil være en del av Transformation Office på Elkjøp Nordic, avdelingen som vil ha ansvar for alle transformative skifter i selskapet.

– Hos Elkjøp handler det om å dra nytte av alt det fantastiske teknologien har å by på. I dag ser vi at det er mange som faller utenfor i det digitale skiftet, som ikke har midler, som opplever at det går for raskt, som har funksjonsnedsettelser eller språklige utfordringer. Inkluderingen av de som faller utenfor på denne måten har vi jobbet målrettet med i mange år. Det er et arbeid vi tar på alvor, og noe våre 10.000 fantastiske medarbeidere daglig legger ned betydelig innsats i å realisere, avslutter Nøkleby.

Powered by Labrador CMS