Oslo City Hub på Filipstad i Oslo.
Oslo City Hub på Filipstad i Oslo.

Terminal for utslippsfri distribusjon

Den globalt ledende logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sin første terminal for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub på Filipstadkaia. Den nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by-distribusjon med 80 prosent ved hjelp av elektriske biler og e-sykler.

Publisert

Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo bys feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019.

Tar sikte på nullutslipp

DB Schenker tar sikte på å oppnå nullutslipp i all by distribusjon i Norge innen utgangen av 2020. Oslo City Hub-prosjektet er det første prosjektet hvor dette skal oppnås.

– Digitalisering og mer bærekraftige løsninger vil være sentrale konkurransefaktorer for fremtidig logistikk. Vi i DB Schenker har allerede startet denne fremtiden, sier Jochen Thewes, CEO i DB Schenker AG: – Med bærekraftige Oslo City Hub tar vi et nytt skritt for å dramatisk redusere CO2-utslippene i vår daglige logistikkvirksomhet.

Oslo City Hub vil bli lokalisert på Filipstadkaia i Oslo sentrum. Bygningen lages av containere og er organisert for effektiv godshåndtering. Bygningen er 457 kvm stor. Alle varer vil bli levert av elektriske lastebiler og e-sykler ut fra Oslo City Hub.

Sterk forpliktelse

DB Schenker har generelt en sterk forpliktelse til bærekraftige løsninger. Som medlem av EV100-initiativet tar vi sikte på at frem mot 2030 å gradvis erstatte diesel-kjøretøyer med elektriske biler i distribusjonsleddet. Det setter nye standarder for intelligent mobilitet. På Svensk side har vi startet testkjøring av Einride, som er verdens første elektrisk og autonome lastebil i kommersiell drift. DB Schenker samarbeider også godt internasjonalt innenfor produktområdene Sjø og Fly gjennom samarbeidsplattformer om bærekraftige transportløsninger. Siden 2010 har vi tilbudt markedet grønne transportløsninger basert på kvalitative miljøfakta (ecotransit.org) for våre kunder, skriver selskapet i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS