Tina Englyst er sjefsjurist og bærekraftsjef i Clas Ohlson.

Clas Ohlson skal bli klimanøytrale i hele verdikjeden innen 2045

Clas Ohlson har i mange år arbeidet intensivt med bærekraft. Nå tar vi nye steg og lanserer nye og mer ambisiøse bærekraftsmål, som blant annet sier at selskapet skal være klimanøytrale og sirkulære i 2045.

De nye bærekraftsmålene kreves en mer omfattende omstilling av selskapet og denne omstillingen er basert på vitenskap. Clas Ohlson skal være klimanøytrale over hele verdikjeden, dvs. fra produksjon og transport til hele produktlivssyklusen. Ett delmål på veien er å minske utslippene tilsvarende vår omsetning med 50% frem til år 2030.

- Uansett om vi henvender oss til medarbeidere, kunder, investorer eller lovgivere, finnes det tydelige forventninger om at vi som selskap skal være en positiv pådriver i samfunnet. Våre nye mål er ambisiøse, men også fullt realistiske. Vi har tatt mange steg de siste årene, men legger nå inn et nytt gir for å bidra til gjennomføringen av Paris-avtalen, og for å styrke vår posisjon i en konkurranseutsatt detaljhandelsmarked og arbeidsmarked, sier Tina Englyst, sjefsjurist og bærekraftsjef i Clas Ohlson.

I tillegg til målet om å forbruke mindre av jordens ressurser har konkrete måltall blitt definert for hvordan Clas Ohlson skal være en bærekraftig og langsiktig arbeidsgiver med fornøyde medarbeidere. Clas Ohlson skal fortsette sitt fokus på barns rettigheter og være en tydelig barnerettsambassadør.

Clas Ohlsons overgripende bærekraftsmål

Jorden: Klimanøytrale og helt sirkulære innen 2045

Mennesker: Være en bærekraftig og langsiktig arbeidsgiver med fornøyde medarbeidere som reflekterer hvert hjem.

Samfunnet: Bidra til et rettferdig og velfungerende samfunn for fremtidige generasjoner – en barnerettsambassadør.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS