Stian Bang: – Avento er overbevist om at dette partnerskapet vil styrke vår posisjon som en attraktiv arbeidsgiver. (Foto: Avento)

Visma kjøper opp Avento

Visma kjøper Avento og blir en av Norges ledende leverandører av Microsoft-løsninger, kunngjøres det i en pressemelding.

Publisert

Avento er et konsulentselskap med spisskompetanse innenfor IT-rådgivning, systemutvikling, Business Intelligence og digital markedsføring. Oppkjøpet styrker satsningen på skreddersydde løsninger i Visma Consulting – samlet blir Visma Consulting og Avento en ledende leverandør av løsninger basert på Microsoft-teknologi i Norge

‘Et betydelig potensial’

Behovet for digitalisering øker stadig, og det er svært stor etterspørsel etter kompetanse som kan bidra til å hjelpe norske virksomheter med digitaliseringsprosjekter.

– Vi har lenge sett etter noen som kan utfylle og forsterke oss både faglig og geografisk, og med Avento får vi begge deler. Avento har kunder over hele landet og har en spesielt sterk posisjon på Nordvestlandet. Avento er blant annet sterke innenfor maritim og marin næring, og de har utviklet noen spennende løsninger som vi mener har et betydelig potensial i markedet, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

Avento er Microsoft Gold Partner, og med 61 ansatte er de Nordvestlandets største kompetansemiljø på Microsoft-teknologi. Sammen med 85 ansatte innenfor Microsoft-teknologi i Visma Consulting blir de to selskapene en betydelig aktør i det norske markedet. Selskapene ser synergier innenfor både systemutvikling, Business Intelligence og web- og netthandelsløsninger.

‘Utfyller hverandre’

– Kompetansemessig og kulturmessig utfyller vi hverandre godt, fortsetter Evensen. De ansatte i Avento er en svært kompetent gjeng som i likhet med oss er opptatt av faglig utvikling og er nysgjerrige på ny teknologi. Avento er også sterke på digital markedsføring etter at de fusjonerte med digitalmarkedsføringsselskapet Racer i 2017. Dette er en spennende kompetanse som vi nå kan tilby til et enda større kundespekter, fortsetter Evensen.

Får tilgang til spisskompetanse

– Det digitale landskapet endrer seg hele tiden, og det er derfor viktig for oss å få tilgang til spisskompetanse innenfor nye fagområder. Med Visma i ryggen vil vi representere et unikt kompetansemiljø med store muligheter til å skape verdi for kundene våre. Vi har høye ambisjoner for alt vi gjør, og er overbevist om at dette partnerskapet også vil styrke vår posisjon som en attraktiv arbeidsgiver, sier Stian Bang, daglig leder i Avento.

(Pressemelding)

Om Avento

Avento er et konsulentselskap med spisskompetanse innenfor IT-rådgivning, systemutvikling, Business Intelligence (BI) og digital markedsføring. Selskapets har lang erfaring med design og utvikling av forretningskritiske datasystemer. Avento har 61 ansatte fordelt på kontorer i Ålesund og Ørsta, og omsatte i 2018 for NOK 62 millioner. Kundeporteføljen er spredt over hele Norge og deler av Sverige, og kundene er alt fra mindre, lokale næringsdrivende til store, internasjonale konserner. Avento fusjonerte i september 2017 med det digitale markedsføringsbyrået Racer, og sammen utgjør de Nordvestlandets største teknologihus.

 

Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Visma-gruppen opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 8 500 ansatte, 900 000 kunder og omsetning på NOK 11 389 millioner i 2018, er Visma et av Europas ledende softwareselskap.

 

Powered by Labrador CMS