Nå kommer AutoStore-løsning også for en tredje temperatursone: frossenmat. Ill. foto.
Nå kommer AutoStore-løsning også for en tredje temperatursone: frossenmat. Ill. foto.

StrongPoint installerer aller første AutoStore-løsning med sone for frossenmat

StrongPoint ASA er valgt ut til å designe og installere verdens første AutoStore-løsning for frossenmat. Løsningen er spesialutviklet for å håndtere matvarer i tre temperatursoner: romtemperatur, kjøl og nå for frosne varer. Installasjonen skjer på nyåret.

StrongPoint er den første distribusjonspartneren til AutoStore som fokuserer på dagligvarer.

Jacob Tveraabak er CEO i StrongPoint, .
Jacob Tveraabak er CEO i StrongPoint, .

Robotteknologiselskapet AutoStore, som oppfant og fortsetter å være pioneren innen Cube Storage Automation, har nylig utviklet en løsning som automatiserer lagring og plukking av frosne varer. Tidligere har AutoStore sine løsninger bare kunne håndtere to temperatursoner: kjøl og romtemperatur. De fleste detaljister har derfor plukket frosne varer manuelt etter at de har automatisert sine netthandelstjenester, et viktig produktsegment for detaljistene.

StrongPoint skal nå designe og installere den nye AutoStore-løsningen til den norske storhusholdningsgrossisten DLVRY i et anlegg i Sveio. I tillegg til å øke effektiviteten, ved å legge til frosne varer i AutoStore grid, kan de også oppnå betydelige energibesparelser. Det er forventet at installasjonen vil redusere energikostnadene med ca 30%.

– Dette er en stor dag for detaljister og storhusholdningsgrossister som vurderer å øke effektiviteten med automatisering. Nå kan de automatisere ordreplukk i alle tre temperatursoner. Vi er stolte over å ha fått æren av å installere en verdensnyhet fra AutoStore. Vi ser frem til å dra nytte av vår lange erfaring innen dagligvarebransjen for å skape verdens første og beste helautomatiske løsning, spesialutviklet for dagligvarer, sier StrongPoints CEO, Jacob Tveraabak.

Jan Frode Johansen, medgründer og administrerende direktør i DLVRY, kommenterer:

Fakta

• Multitemperatur-løsningen fra AutoStore har tre temperatursoner: romtemperatur, kjøl og frys.

• Man kan installere AutoStore-grid i flere ulike temperatursoner ned til -25 °C, og det er mulig å plukke både ferske og frosne varer i kjøletemperatur (2 °C).

– Håndtering av matvarer er så forskjellig fra alle andre detaljhandelssegmenter at for å være på den sikre siden inngikk vi et samarbeid med en aktør som virkelig forstod våre unike utfordringer. Derfor bestemte vi oss for å jobbe med StrongPoint. Vi er spesielt stolte over at vi er verdens første selskap som tar i bruk AutoStore sin nye funksjon for frosne varer. Ved å automatisere det som tidligere ikke har vært mulig, kan vi oppnå mye høyere effektivitet.

Thorstein Kirkeleit, driftsleder ved Haugaland Storhusholdning, uttaler:

– Vi er svært glade for at vårt anlegg i Sveio ble valgt til dette pilotprosjektet og at vi kan samarbeide med to ledende norske teknologiselskaper, StrongPoint og AutoStore. Haugalandet har en lang og stolt historie for å være ledende innen innovasjon i Norge, og er fødestedet og hovedkontoret for AutoStore. Det er med stolthet at vi blir de første i regionen som drar nytte av den nyeste og mest avanserte AutoStore-løsningen i verden. I tillegg til økt kundeservice og effektivitet vil det å kunne automatisere plukk av frossenmat bety bedre, tryggere og enklere arbeidsforhold for teamet vårt i Sveio.

Powered by Labrador CMS