Innhold fra annonsør

Sommerdekor skaper stemning og estetikk

MK Illumination har utviklet et sommerdekorkonsept som scorer høyt på kvalitet, estetikk og bærekraft. Med sommerdekor skapes atmosfære, stemninger og følelser ut fra hva kundene ønsker å formidle. Stiler og farger er i endring og utvikles i dialog med kundene.

Dekoren er av høy kvalitet og i harmoni med naturen. Den er slitesterk og værbestandig, noe som sikrer gjenbruk og lang levetid.

Effekter

Med fargerike og luftige dekorasjoner fra MK Illumination kan man skape installasjoner som gir både farge og bevegelse til gaterommet. Dekor kan fremheve retningen og lengden av gaten. Når skumringen faller på, lyser lyspunktene i installasjonen opp og gir forestillingen en ny dimensjon. Og vinden er bevegelsens dirigent.

MK gjør det praktiske

MK Illumination tilbyr montering, demontering og lagring av lysinstallasjoner. Kunden slipper da å tenke på sikkerhet, festepunkter og kabelføring. MK kan også ta seg av kontakten med grunneiere og løser eventuelle problemer på stedet. Deres erfaring gjør at de raskt ser hva som egner seg best.

Når sommeren tar slutt, håndterer MK nedmontering, oppbevaring og vedlikehold, slik at dekorasjonene er like fine neste år.

Mange muligheter

Mulighetene for sommerdekor er mange: Photo point, blomsterkuler, lampeskjermer, drager, tulipaner, flytende blomster på vann, stjerneblomster, fugler, lysslynger, ballonger og paraplyer.

Sommerdekoren i Asker sentrum.
Sommerdekoren i Asker sentrum.
Mari-Anne Smyth-Olsen har hatt ansvaret for sommerdekoren i Asker sentrum.
Mari-Anne Smyth-Olsen har hatt ansvaret for sommerdekoren i Asker sentrum.

Sommerdekor bidrar til å styrke Stavanger sentrum

Bygater i Stavanger sentrum har hatt sommerdekor i to sesonger. En investering i sommerdekor var et naturlig steg å ta etter å ha hatt vinterdekor i en årrekke.

– Det har vært et felles ønske blant gårdeierne om å ha vinterlys. Vi fikk spesialbestilt vinterlys som hang oppe fra høstferien til og med vinterferien, noe som ga liv i gatene og skapte begeistring. Derfor kom det ønske om å skape noe også sommerstid, forteller Kristin Gustavsen som har vært daglig leder i Stavanger Sentrum AS i fem år.

Gårdeierne i sentrum ønsket å understreke sesongene gjennom å benytte dekor også sommerstid.

– I første fase har vi benyttet ulike effekter i forskjellige gater. I Fargegaten er det eksempelvis brukt vimpler. Med det oppnår vi en strøkskarakter, og det kommer vi trolig til å fortsette med, forklarer Gustavsen.

Fornyer dekoren

Finansieringen av sommerdekoren er et spleiselag mellom gårdeierne og et sentrumsutviklingsprosjekt sammen med kommunen. Gårdeierne finansierer mest.

Tilbakemeldingene fra publikum har vært gode, men samtidig erkjenner nærlivsaktørene at effekten var størst den første sesongen.

– Derfor vil kombinere eksisterende dekor med noen nye effekter kommende sesong. Det er behov for en fornyelse slik at publikum opplever at det skjer en utvikling, forteller Gustavsen.

Hun mener at bruk av dekor er en fin måte å jobbe med byen på:

– Det er god oppslutning over tid. De fleste aktørene er velvillige til nye tiltak og at noe skjer i sentrum. Andre trenger mer tid på å se verdien av tiltak, og da er en gradvis utbygging en måte å gjøre det på.

Gjør sentrum attraktivt

Stavanger Sentrum jobber med å gjøre sentrum attraktivt både på kort og lang sikt.

– Vi bidrar til god butikkmiks og aktiviteter mellom husene, samt i større byutviklingsprosjekter for at byen skal bli mer robust for framtida, sier Gustavsen.

Det skal være et så godt innhold at folk skal ha lyst til og kjenne et behov for å komme til Stavanger sentrum.

– Dekor til glede for alle i sentrum

Sentrumsforeningen Asker Sentrum AS har investert i sommerdekor.

– Vi ville ha dekor til glede for alle besøker og jobber i Asker sentrum. Tilbakemeldingene fra publikum og næringsdrivende har vært gode, sier Mari-Anne Smyth-Olsen. Inntil nylig var hun sentrumsleder i sentrumsforeningen og har hatt ansvaret for sommerdekoren. Asker Sentrum har hatt sommerdekor i en årrekke. Tidligere har det vært dekor med paraplyer og sykkelhjul, men nå har de besluttet å tenke mer langsiktig.

– Vi ønsket å gå over til noe som kunne brukes flere år på rad, forteller Smyth-Olsen.

Hun understreker at dekoren skal brukes igjen. Muligheten for gjenbruk var et viktig moment da de gikk over til MK Illumination som leverandør.

Asker Sentrum AS valgte også bevisst dekor som kan utvides i framtida, men endelig beslutning om utvidelse er foreløpig ikke gjort.

Ulike flater og tekstur

Sist sommer valgte Asker Sentrum å gå for sommerfugler og lyslenker som dekor.

– De er fargerike og holdbare og fungerer mot forskjellige flater som vegger, trær og himmel. Det gir ulik bakgrunnstekstur, forklarer sentrumslederen.

Lyslenkene henger også flere steder gjennom vintermånedene, som skaper en fin stemning når det går mot mørkere kvelder.

Samarbeid

Det er sentrumsforeningen med sine 150 medlemmer som koordinerer sommerdekoren og står for vedlikehold og lagring. Investeringen er et spleiselag mellom gårdeiere, Asker kommune og Asker Sentrum AS. Så vel butikker som kontorer er med i foreningen, med beliggenhet både på gateplan og i etasjene over. Ønsket om et innbydende og dekorativt sentrum har de til felles.

Powered by Labrador CMS