Tanum Oslo City og de andre bybutikkene selges til Norli.

Selger alle Tanum-butikkene til Norli og Ark, unntatt én

Tanums bybutikker selges til Norli mens flyplassbutikkene selges til Ark. Den eneste butikken Cappelen Damm beholder er flaggskipbutikken på Karl Johan, samt nettbutikken.

Publisert

Bokhandelsmarkedet har over flere år vist en svak utvikling. Uten å ha tilsvarende stordriftsfordeler som konkurrentene Ark og Norli, har Tanum vanskelige betingelser for å oppnå lønnsom drift, skriver Tanum-eier Cappelen Damm i en pressemelding.

Tanums bybutikker

Cappelen Damm har inngått avtale med Norli om virksomhetsoverdragelse av Tanums bybutikker: Bogstadveien, CC Vest, Oslo City, Byporten og Litteraturhuset.

Alle butikkansatte er omfattet av avtalen. Avtalen er betinget av godkjennelse i Konkurransetilsynet og gjennomføres tidligst 1. april.

Tanums flyplassbutikker

Tanums butikk på Oslo Lufthavn overtas av Ark, sammen med tilsvarende på Flesland og Værnes.

Det er inngått intensjonsavtale med Ark Bokhandel om virksomhetsoverdragelse og drift av Tanums flyplassbutikker i Oslo, Bergen og Trondheim. Alle butikkansatte er omfattet av avtalen. Avtalen er betinget av endelig aksept fra Avinor, med intensjon om oppstart 1. april.

Tanum Karl Johan

Varemerket Tanum er på mange måter synonymt med Tanum Karl Johan. Bokhandelen har vært en institusjon på Norges paradegate siden 1880 og er også i dag en av Norges største, mest tradisjonsrike og innovative bokhandlere. Det er viktig for Cappelen Damm å ta vare på det tradisjonsrike varemerket Tanum.

Forlaget vil derfor fortsatt videreføre eierskapet til Tanum Karl Johan og tanum.no.

Sammen med Tanum bokklubber vil dette danne en god plattform for utvikling av netthandelen, mener Cappelen Damm.

Administrerende direktør Tom Harald Jenssen sier i en kommentar:

– Cappelen Damm vil i årene som kommer satse ytterligere på utviklingen av forlagsvirksomheten. Inkluderer vi alle formater, digitale og analoge, har etterspørselen etter gode historier, kunnskap, nye læremidler og faglitteratur aldri vært større enn nå.

Norges største forlag ser betydelig potensial i utvikling og ekspansjon både innen undervisnings- og allmennmarkedet.

Powered by Labrador CMS