Etter 18 år i Coop blir Gøril Joys Johnsen sjef for Ark Bokhandel og medlem av konsernledelsen i Gyldendal.

Fra nestsjef i Coop til toppsjef i Ark

Gøril Joys Johnsen er ansatt som adm. dir. for ARK Bokhandel og vil tre inn i konsernledelsen i Gyldendal ASA. Hun kommer fra stillingen som viseadm. direktør og konserndirektør for sømløse kundeopplevelser i Coop Norge.

Som konserndirektør og adm. dir. for ARK Bokhandel vil Johnsen ha det overordnede ansvaret for å sikre videre lønnsom vekst for Norges største bokhandel.

Selskapet har som mål om å være den mest innovative aktøren i bransjen og har derfor de siste årene satset kraftig på å gjøre kjøp av bøker så enkelt og tilgjengelig som mulig. ARK har hatt en sterk utvikling de siste årene både gjennom en solid vekst i butikkene og en sterk vekst i netthandelen med mer enn halvparten av alle kundebesøk i de digitale grensesnittene.

- Jeg ser virkelig frem til å få Gøril med på laget. Hennes solide erfaring innen handel, sterke kundeorientering og evne til å skape resultater gjennom transformasjon og vekst vil være svært verdifullt for å videreutvikle ARK ytterligere, sier Tørres Thuv, konsernsjef i Gyldendal.

Johnsen har vært ansatt i Coop Norge siden 2003 og har hatt en rekke ledende stillinger i selskapet, blant annet som direktør for strategiske prosjekter, konstituert CFO og finanssjef. Som konserndirektør for Sømløse kundeopplevelser har Johnsen blant annet ansvar for strategiutvikling, Coops medlemsprogram samt alt av teknologiutvikling og drift.

- ARK har en sterk kombinasjon av fysiske butikker og digital handel som skaper et helt unikt utgangspunkt for videre vekst i et marked der kundereisen er i stor endring. For meg fremstår denne rollen derfor som en av de aller mest spennende i norsk detaljhandel, og jeg gleder meg stort til å komme i gang sammen med mine nye kollegaer, sier Gøril Joys Johnsen.

Johnsen vil tiltre som konserndirektør og administrerende direktør for ARK Bokhandel 1. oktober.

Powered by Labrador CMS