Monica Ervig Kjendalen ble Årets butikksjef 2018. Foto: Vidar Alvik/Meny

– Med lidenskap får man med seg folket

Lidenskap for jobben bidro til at Monica Ervig Kjendalen ved Meny Solsiden ble kåret til Årets butikksjef i fjor. – De ansatte presterer bedre når de trives, og det vises på bunnlinja. Det er lønnsomt å jobbe gjennom folket sitt, sier hun.

Publisert

På Handelskonferansen i fjor høst ble butikksjef Monica Ervig Kjendalen ved Meny Solsiden kåret til Årets butikksjef 2018.

– Jeg er veldig glad i jobben min og har alltid vært glad i mennesker. Jeg har lidenskap for det jeg holder på med, og da er det lettere å skape begeistring og få med seg folket. Det er høyt tempo, og det trives jeg med, sier hun til Retailmagasinet.

– Det er viktig å bidra til at alle ansatte får et eierskap til det vi gjør, og at alle kjenner at de utgjør en forskjell. Å være butikksjef handler i stor grad om å fasilitere for at folk skal ha det bra, legger hun til.

Hun forteller at hun jobber tett med teamet på Meny Solsiden i Trondheim. De jobber målrettet sammen og har troen på det de gjør.

Og stoltheten til de ansatte på Meny Solsiden resulterer i en utstråling som kundene merker. Sykefraværet er lavt, så butikksjefen slipper å måtte bruke mye tid på å ringe etter vikarer.

Butikken har i en årrekke scoret høyt både på kundeundersøkelser og medarbeidertilfredshet.

– De ansatte presterer bedre når de trives, og det vises på bunnlinja. Det er lønnsomt å jobbe gjennom folket sitt, konstaterer Kjendalen.

Den offensive butikksjefen liker å ta i bruk ny teknologi og at det skjer en utvikling.

På Meny Solsiden har de vært framoverlent og vært pilot da systemer som opplæringsprogram og selvskanningskasser ble testet.

Medfødt kremmerånd

Kjendalen kommer fra en kjøpmannsfamilie, og hun bekrefter at hun har kremmerånden i blodet. Faren og farfaren var også butikksjefer.

– Jeg vokste opp med dagligvare og har alltid syntes at det har vært artig, bekrefter hun.

Hun understreker at hun setter stor pris på Meny-konseptet: Det store vareutvalget, god mat og mange ansatte i butikken. Den store butikken på Solsiden har snaut 60 ansatte og en omsetning på ca 140 millioner kroner. I 2016 ble butikken kåret til den beste i Meny-kjeden.

Før Kjendalen ble butikksjef i 2006 var hun ferskvaresjef. Hun var i sin tid med på åpne butikken, den gang som Ultra. Da var hun nyutdannet fra Norges Varehandelshøyskole.

Hele tiden leter de etter nye muligheter til å optimalisere driften. De har frihet til å drifte butikken etter de målene de har tro på. Samt til å fremheve det eksklusive særpreget som Solsiden har. De beste råvarene og den råeste handleopplevelsen.

– Friheten gir oss et ekstra gir. For eksempel jobber vi mye kreativt med utstillinger. Jeg er minst like motivert i dag som da jeg begynte, avslutter Monica Ervig Kjendalen.

Powered by Labrador CMS