IKKE SÅ RART: Etter to år med pandemi og hjemmekontor, er det mange som savner et ordentlig arbeidsmiljø, mener jobbanalytiker Christopher Ringvold og leder for Finn jobb.

Godt arbeidsmiljø er aller viktigst for jobbsøkere

Ni av ti setter arbeidsmiljøet aller først når de skal vurdere hvor attraktiv en mulig ny arbeidsgiver er.

Én faktor trumfer både lønn og jobbsikkerhet når folk vurderer hvor attraktiv de mener en potensielt ny arbeidsgiver er: At arbeidsmiljøet er godt.

Det kommer fram i årets jobbundersøkelse fra annonsemarkedsplassen Finn og eierne deres i mediekonsernet Schibsted.

Hele 94 prosent av deltakerne i undersøkelsen setter arbeidsmiljøet aller høyest på lista med kvaliteter som gjør en ny arbeidsgiver verdt å vurdere.

Ikke overraskende

Christopher Ringvold, som er jobbanalytiker og leder for Finn jobb, peker på en naturlig forklaring på dette:

– At et godt arbeidsmiljø topper listen, er kanskje ikke så overraskende nå. Selv om hybridkontor og hjemmekontor har kommet for å bli, er det mange som har savnet kolleger og et arbeidsmiljø i pandemiårene. De ser på dette som enda viktigere enn lønn for å kunne trives, sier han i en pressemelding som Finn har sendt ut om undersøkelsen.

Lønn og trygghet

Gode lønnsvilkår og at det er en sikker jobb kommer på henholdsvis andre- og tredjeplass i undersøkelsen. Ringvold tror at dette kommer til å bli enda viktigere i fremtiden.

Blant dem som faktisk har byttet eller vurdert å bytte jobb, er muligheter for egen utvikling verdsatt høyere enn hos gjennomsnittet i undersøkelsen.

Den nettbaserte jobbundersøkelsen fra Finn og Schibsted er gjennomført av Norstat blant over 2000 personer i den yrkesaktive befolkningen mellom 18 og 67 år i februar i år.

Fornøyde med jobben

Resultatene i årets undersøkelse vitner i stor grad om at optimismen er tilbake i norsk arbeidsliv etter to vanskelige år med pandemi. Det gjenspeiler seg også i en kraftig økning i antallet stillingsutlysninger.

– Det er godt å se at optimismen i arbeidsmarkedet virkelig er tilbake, ja faktisk høyere enn den var før pandemien, sier Christopher Ringvold.

Nordmenn har troen på fremtiden, og svært mange er også fornøyde med jobben de har i dag. Tre av fire svarte dette i undersøkelsen.

Flere planlegger jobbytte

Årets jobbundersøkelse viser også at nesten halvparten av respondentene har søkt jobber eller vært på intervjuer de siste to årene. En fjerdedel har byttet jobb i samme periode.

I tillegg øker andelen (fra 43 prosent i fjor, til 45 prosent i år) som sier at de planlegger å bytte jobb de neste årene. Kun 2 av 10 svarer at de overhodet ikke er interessert i å bytte jobb nå.

Powered by Labrador CMS