Bjørnar Moxnes fremmer lovforslaget på vegne av partiet Rødt. (Foto: Stortingets pressetjeneste)

Elkjøp-saken får etterspill i Stortinget

Dommen i oppsigelsessaken mot 15 ansatte i Elkjøps datterselskap Elkjøp Distribusjon, som de tapte, fortsetter ikke bare gjennom anke til lagmannsretten. Partiet Rødt har bebudet etterspill i Stortinget gjennom et forslag om lovendring «mot fagforeningsknusing og for å styrke oppsagtes rettigheter».

Publisert

Rødt ser Elkjøp-saken i sammenheng med Sekkingstad-saken og organisering av bemanningsselskaper i Norwegian. Rødt-leder og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes opplyser til ABC Nyheter at han på vegne av partiet vil fremme et lovforslag for å stoppe arbeidsgivere som omorganiserer driften eller slår selskaper konkurs for å slippe unna arbeidsgiveransvar og tariffavtale.

Vil ha nedsatt lovutvalg

Det skal konkret skje ved at Rødt ber regjeringen sette ned et lovutvalg som skal kartlegge hvordan lovverk som tar sikte på å ivareta arbeidstakeres stilling blir omgått. Fra før har Rødt fått gjennomslag for å utrede tiltak i franchise-foretak, skriver ABC Nyheter.

«Useriøst og urealistisk»

FrPs Erlend Wiborg karakteriserer lovforslaget som ‘useriøst’: «Hvis en bedrift går konkurs skyldes det at de hadde høyere kostnader enn bedriften kunne bære. Å da kreve at en ny bedrift skal innføre det samme høye kostnadsnivået er useriøst og urealistisk,» sier han i en kommentar til ABC Nyheter.

Powered by Labrador CMS