Adm. dir. Øyvind Winther mottar Handelsprisen på Handelskonferansen 2017. Foto: Virke

Handelsprisen til Apotek 1

Apotekkjeden ble tirsdag kåret til årets handelsbedrift i 2017, etter en imponerende vekst- og lønnsomhet de siste årene.

Publisert

Adm. dir.i Apotek 1 mottok i dag prisen på Virkes Handelskonferanse på Scandic Fornebu.

– Dette er fantastisk og gjør meg veldig stolt. Å vinne en slik prestisjetung pris som ikke bare er basert på vekst og lønnsomhet, men også omdømme, innovasjonsgrad og det at vi er et forbilde for andre kjedebedrifter gjør oss veldig glade og ydmyke, sier administrerende direktør for Apotek 1 Øyvind Winther.

Det var tøff konkurranse om den gjeve prisen, og både Vita og Megaflis var i finalerunden. Apotek 1 vant likevel helt opp, da de har utmerket seg i en bransje med stor konkurranse.

– Kjeden er både tradisjonsrik og veletablert, men de imponerer med en evne til å være nyskapende i møte med den nye virkeligheter, sier Vibeke Hammer Madsen, adm. dir. i Hovedorganisasjonen Virke, som delte ut prisen til Winther.

Hun viser til at kjeden har vokst kraftig på rene handelsvarer, samtidig som de gjør det sterkt på tradisjonelle apotekvarer. Tidligere i år vant også Apotek 1 kundebarometeret for sin bransje, noe som også viser at kjeden har fått til å kombinere lønnsomhet med svært fornøyde kunder.

– For oss som jobber med mennesker og deres helse er det essensielt at kundens behov står i sentrum. Jeg tror at nøkkelen til vår suksess er nettopp at vi kan tilby dette gode og trygge kundemøtet, enten det er på apoteket, i nettapoteket eller i sosiale medier. Dette kundefokuset er alltid med oss når vi tar avgjørelser om Apotek 1s utvikling og fremtid, sier Winther.

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS