Økende interesse for reseptkjøp på nett hos Komplett Apotek (Foto: Morten Rakke)
Økende interesse for reseptkjøp på nett hos Komplett Apotek (Foto: Morten Rakke)

Økende interesse for reseptkjøp på nett

Stadig flere nordmenn får nå viktige medisiner levert hjem på døren.

Publisert

Den 19. oktober er det ett år siden Direktoratet for e-helse åpnet for kjøp av reseptbelagte medisiner på nett. Komplett Apotek er Norges ledende nettapotek, og de skriver i en pressemelding at den klare trenden er at stadig flere nordmenn nå får viktige medisiner levert hjem på døren.

– Det er bestilt 1 900 ulike legemidler på resept hos Komplett Apotek siden 19. oktober 2016. Det er gjerne de sensitive medisinene hvor kundene kvier seg for å gå i de fysiske apotekene som er mest populære. For eksempel selger vi mye av potensmidler og p-piller, sier administrerende direktør Geir Eide i Komplett Apotek.

En del legemidler mot MS, kreft og HIV føres heller ikke i mange av de fysiske apotekene, og er derfor etterspurte i nettapoteket.

De eldre handler lite

Komplett Apotek har siden oppstarten opplevd stor pågang og interesse fra ulike kundegrupper som vil handle reseptbelagte legemidler på nett, men det er nesten bare yngre mennesker som har tatt i bruk tjenesten.

– Selv om vår eldste kunde er 94 år, er bare 13 prosent av kundene som kjøper reseptbelagte legemidler på nett over 60 år. Det er et paradoks ettersom det gjerne er de eldre som ofte har de største vanskelighetene med å komme seg fysisk på apoteket, sier Eide.

Ifølge Komplett Apotek er det like enkelt å handle legemidler på nett som i fysiske apotek. I dag sender alle norske leger resepter til en database, som alle apotek har tilgang til. Kunden identifiserer seg med Bank ID og personlig passord, bestiller sine resepter og velger levering på dør eller post i butikk. Kunden får også god oversikt over egne resepter. Det også mulig å bestille medisiner som trenger kjølig oppbevaring via Komplett Apotek.

Blå resepter på nett håndteres på samme måte som i andre apotek. Hver enkelt resept blir kontrollert av farmasøyt før den blir klargjort og sendt i diskret innpakning.

Store ambisjoner for nettapotek

Private apotek håndterer 50 millioner resepter hvert år og selger reseptpliktige legemidler for 15 milliarder årlig. Komplett Apotek ble lansert i november 2015 og har ambisjoner om å bli Norges største, rendyrkede nettapotek med en markedsandel på 5 prosent innen 2020.

– Vi ser at stadig flere nordmenn ser fordelen med å handle medisiner på nett. Komplett Apotek har som mål å være en utfordrer og konkurrerer med gode priser, personlig rådgivning, god service og ikke minst rask levering, sier Eide

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS