Dani Winther, i lokaler med kunstutstilling, bilde med veps
Dani Winther – godt fornøyd med tingenes tilstand etter at tre butikker forsvant ut.

Senteret mistet tre butikker – erstattes av tre tungvektere

Tre butikker falt ut på Amfi Florø omtrent samtidig, men erstattes av tre tungvektere: Normal, Burger King og Dressmann. Senter- og driftsleder Dani Winther har lov til å smile i skjegget: Eventuelle nykommere må stille seg i kø.

Publisert

Attraktive nye leietakere

– Tre butikker stengte på kort tid, men det er attraktive nye leietakere dere får inn? 

– Definitivt!! Det er tre giganter som kommer til Florø, forløpet til de stengte butikkene kan jeg fortelle kjapt om: Dessverre, så gikk Mekk og Vi:Ki på senteret (lokal klesbutikk) konkurs tidlig i 2024. Det er aldri gøy når butikker må stenge portene sine, men vi hadde heldigvis hatt en god dialog med Normal en stund og visste at de ønsket etablere seg hos Amfi Florø når muligheten bydde seg. Zavanna som var nabobutikken til Mekk slo aldri helt an i Florø, men de gjør det for øvrig bra i resten av landet – var på utgående kontrakt og fikk tilbud om en tidlig exit som de takket ja til., svarer senterlederen.

Slik fikk man frigjort 600 m2 til Normal, ved å slå sammen disse lokalene. Det har vært en liten prosess rundt dette, da det var 40 cm høydeforskjell på lokalene og en total ombygging. 

– Normal er et konsept som virkelig er i vinden, de tilbyr kjente merkevarer til veldig lave priser. Det er ikke noe hemmelighet at dagens samfunn preges av generelt dårligere råd enn tidligere, så denne etableringen kommer absolutt på riktig tidspunkt. Normal er også ekstremt flinke på å fornye seg, det vil alltid være nye spennende sortiment i hyllene fra uke til uke noe som gjør butikken enda mer attraktiv. sier Winther.

Åpningsdato blir 6. juni.

Lokaler Florø Amfi, kunstutstilling
Det kommende Dressmann-lokalet som enn så lenge disponeres til kunst-utstilling.

Leier ut til lokale kunstnere

Senterlederen mener at Vi:Ki-lokalet kanskje er kanskje byggets flotteste, og befinner seg midt i hjertet av senteret. Med Vinmonopolet og hovedinngang i en ende, og BK, Normal og Rema1000 i andre enden – så befinner de seg midt i smørøyet.

– Her kommer Dressmann inn, Nordens største kjede for herreklær. Vi er selvsagt ekstremt fornøyde med denne etableringen, og er definitivt en butikk som har vært etterspurt i byen, sier senterlederen.

Han tillater seg en liten digresjon, med en oppfordring til andre senterledere:

– Dressmann åpner ikke opp før i september, og stengte porter er ikke noe vi hos Amfi Florø liker særlig godt. Vi valgte derfor leie ut lokalet vederlagsfritt til lokale kunstnere som har fylt opp lokalet med farger, engasjement og lys – jeg anbefaler alle mine kollegaer som er i samme bransje om å være løsningsorienterte, det finnes masse gøy man kan gjøre med tomme lokaler. Her får man stille ut kunsten sin, det er åpent for publikum hver dag og man har til og med ny-begynnerkurs om man ønsker. Det har vært et fantastisk engasjement rundt dette prosjektet, sier Winther.

Uprøvd konsept i Florø 

– Burger King inn, hvordan vil det slå ut? Passer med en slik aktør på sjøkanten? 

– Et slikt fast-food-konsept er uprøvd i Florø, og vi har stor tro på at dette konseptet skal slå an skikkelig, her blir det tilrettelagt for suksess i form av ombygging og utbygging av en fullverdig vinterhage for uteservering. Alf-Mangor Johannesen som har franchise for Burger King, Peppes og flere, er en dyktig forretningsmann, vi er kjempeglade for å få et av verdens største brands til Florø med AMJ-gruppen bak rattet. Jeg tør påstå at dette blir en av de flotteste BK-lokasjonene man har sett, men utsikt rett ut i Nordsjøen og til idylliske øyer, samt fire store brygger for båt-trafikk rett utenfor inngangen sin, forklarer Winther.

Amfi Florø, ved vannkanten
Senteret ligger vakkert til ved sjøkanten. Amfi Florø

Uavhengig av omsetning mener de at er merverdien av å få et så stort brand til den lille byen sin er veldig stor.

– Det et er potensielt et springbrett for at andre aktører også velger satse på Florø, og siden det er fult på senteret nå, så må man se på lokasjoner i sentrum og revitalisere handelsnæringen i gaten. Det er ingenting som hadde gjort meg lykkeligere enn gode synergier mellom senter og sentrumsnæringen. Vi tenker også på arbeidsplassene Burger King genererer, og all den viktige arbeidstreningen de kan tilby, sier Winther.

– Hva mener du om butikkmiksen etter at alle de nye leietakerne er på plass? Bedre enn før? 

– Vi er et relativt lite senter, men vi har en god butikk-miks. Vi er så heldige at vi har en dyktig eiendomssjef i Anlaug Asbøll som tenker nøye gjennom hver etablering og mulighet – det er ikke alltid at et godt brand vil gjøre det godt på huset når miksen allerede inneholder samme type utvalg. Vi har et variert og godt utvalg av butikker nå, og skal kunne treffe de fleste segment.

Må stille seg i kø

– Fortsatt noen bransjer eller konsepter du savner på senteret? 

– Akkurat nå så er Amfi Florø i den posisjonen som vi ønsker å være for de kommende årene, vi har bygd og etablert for fremtiden. Det er for øvrig mange konsepter som er uprøvd i Florø, men de må stille seg i kø! – avslutter senterlederen litt triumferende.

Powered by Labrador CMS