– Det skapes lune plasser i nedre del av sentrum, med uteservering og åpne butikker mot gata, sier arkitektene. Ill.: AMB arkitekter AS

Leiasenteret oppgraderes og blir AMFI Rørvik

Leiasenteret skal bygges om og vil få navnet AMFI Rørvik til nyåpningen til våren.

Publisert

Senteret skal renoveres, få ny profil og det vil åpne nye butikker og spisesteder. I tillegg bygges det flotte boliger med takhage som vil ligge tilknyttet senteret.

– Dette er et spennende prosjekt som kommer til å blåse liv i sentrum igjen. Vikna og Rørvik er viktige kommunikasjonsmessige knutepunkter i regionen. Nå blir vi også mer attraktive som destinasjon og vi vil få mindre handelslekkasje til andre byer, sier eiendomssjef Eva Johansen hos Thon Eiendom.

– Vi bygger for fremtiden og vi er glad for at det satses på Rørvik. Utbyggingen vil føre til flere arbeidsplasser og at flere besøker sentrum for handel og opplevelser. Nye butikker og spisesteder vil føre til at flere velger å handle lokalt. Og ikke minst er det et stort løft for dette området i byen. AMFI Rørvik får også flotte vindusflater ut mot gatene og det vil bli et godt samspill mellom sentrum og senteret.

Et levende sentrum

– Det som tidligere var et tomrom i bybildet blir nå til et levende sentrum og den nye porten til Rørvik, sier arkitektfirmaet. Ill.: AMB arkitekter AS

– Utbyggingen av Amfi Rørvik styrker Leiasenteret og danner et naturlig endepunkt i Kjøpmannsgata med torg og gågate. Det skapes lune plasser i nedre del av sentrum, med uteservering og åpne butikker mot gata. Et ærlig arkitektonisk uttrykk gjenspeiler omgivelsene og gir samtidig Amfi Rørvik en tydelig egenart. Det som tidligere var et tomrom i bybildet blir nå til et levende sentrum og den nye porten til Rørvik, uttaler AMB arkitekter.

– Boligene får en nydelig utsikt over havet og det kommer en flott takhage for beboere. Dette er et helhetlig prosjekt med høy kvalitet på fasader og bygg. Det forventes en befolkningsvekst fremover i Vikna, så flere boliger, butikker, spisesteder og jobber på senteret vil gjøre at Rørvik blir både en viktig møteplass og arbeidsplass for nåværende og fremtidige generasjoner, forteller Eva Johansen.

ET OMRÅDELØFT: Utbyggingen er et helhetlig prosjekt med høy kvalitet på fasader og bygg. 30 nye leiligheter vil være tilknyttet senteret. Ill.: AMB arkitekter

20 av 30 boliger er solgt allerede.

– 30 nye leiligheter ligger hevet over gateplan og omkranser en skjermet grønn takhage med lekeplass. Leilighetene er tilpasset det lokale klimaet og gir beboerne flere muligheter i møte med vær og vind. Her kan man sitte i sola på balkongen eller i vinterhagen med fantastisk utsikt over Nærøysundet. Leilighetene byr på alle fasiliteter man kan forvente, men det er muligheten til å bo tett på sentrum, og samtidig så tett på naturen, som gjør dette prosjektet unikt, sier AMB arkitekter.

Powered by Labrador CMS