Knarvik Senter som i oktober vil fremstå med ny profil – Amfi Knarvik.
Knarvik Senter som i oktober vil fremstå med ny profil – Amfi Knarvik.

Amfi Knarvik oppgraderes for tosifret millionbeløp

Knarvik senter skal i høst oppgraderes for å bli AMFI-senter nr. 50. Størrelsen på investeringen i Nordhordland er et tosifret millionbeløp, det vesentligste øremerket for senteret.

Publisert

– Leietakerne er glade for en etterlengtet oppussing, og vi merker også stor interesse fra nye aktører som ønsker å etablere seg her, opplyser eiendomssjef Solveig Oksholm Hunhammer til Retailmagasinet.

I oktober 2021 ble Knarvik Senter en del av Olav Thon Gruppens kjøpesenterportefølje, da de inngikk en forvaltningsavtale. Som en del av avtalen ble Solveig Oksholm Hunhammer eiendomssjef, med ansvar for utleie.

Eiendomssjef Solveig Oksholm Hunhammer
Eiendomssjef Solveig Oksholm Hunhammer

Hun forteller om en positiv senterutvikling, så langt i år har omsetningen økt 6,8 prosent.

– Senteret er en viktig møteplass for handel og kultur i regionen, og mange velger å handle lokalt. Omprofileringen vil være fullført i oktober etter planen, sier hun.

Oppgraderingen vil gi en mer helhetlig profil og en synlig oppgradering, blant annet vil fasaden og fellesområdene inne få en ansiktsløfting.

– Vi er glade for samarbeidet vi har fått til med Olav Thon Gruppen. Med Amfi på laget er fremtiden positiv for senteret, sier Geir Vatnøy på vegne av eierne.

Strategiske investeringer

– Det er gledelig å se at eierne har vilje og evne til å foreta strategiske investeringer. Vi tror dette er et viktig strategisk grep for å sikre at senteret skal bli den valgte handelsdestinasjon i regionen, sier Ove Skrøvseth, direktør for forvaltningsoppdrag i Olav Thon Gruppen.

Knarvik Senter åpnet i 1978 og har siden blitt utvidet flere ganger. I 2021 omsatte et 50-talls butikker for nær 700 millioner kroner, opp fra ca. 650 millioner kroner i 2020. Kjøpesenteret har flere lokale eiere som Geir Vatnøy, Helge Pedersen, Odd Haaland og Bjarte Vatnøy.

Powered by Labrador CMS