TUR ER TERAPI: Une Cecilie Oksvold (28) vil at flere skal oppleve friluftslivets terapeutiske effekt. Nå blir hun ambassadør for Bergans.

Oksvold ny ambassadør for Bergans

Une Cecilie Oksvold er siste skudd på Bergans' stamme av ambassadører. 28-åringen har de siste årene brukt friluftsliv som terapi og blitt kjent ved å dele sine erfaringer på Instagram.

Une har slitt med angst og depresjon helt siden barndommen. Etter å ha prøvd «alt» av behandling uten videre suksess, foreslo legen hennes en gang å ta en tur ut i naturen. Selv om interessen for friluftsliv aldri hadde vært der, heller tvert imot, tok Une steget ut i naturen i 2016. Hun ble umiddelbart forelsket!

Det var første gangen angsten ikke fulgte etter. Siden den gang har Une vært åpen om hvordan friluftslivet hjelper på hennes psykiske helse, og vært en pådriver for at andre skal komme seg ut på tur, uavhengig av forutsetninger. Une elsker å vise alle sidene av friluftslivet, og deler opp- og nedturer med sine 25 000 følgere på Instagram.

Kommunikasjonssjef i Bergans, Anders Sten Nessem, er stolt over det nye samarbeidet.

– Une har en historie som passer våre verdier godt og er en mester i å dele sine turerfaringer. Alle turer trenger ikke å være de tyngste og hardeste. Une viser det enkle og kortreiste friluftslivet og de positive følgene det har på vår mentale helse og livskvalitet generelt, sier han.

Som selvutnevnt friluftsfersking fokuserer hun på det nære friluftslivet, med vekt på mestring og gode opplevelser. Une er utdannet barnehagelærer med fordypning i natur- og friluftsliv, noe som har gitt henne enda større lyst og vilje til å ta vare på naturen. Sammen med hunden Juster drar hun på små og litt større eventyr.

Une selv er også fornøyd med det nye samarbeidet.

– Jeg er utrolig stolt og ydmyk over at Bergans ønsker å ha meg med på laget, og håper at vi sammen kan formidle gleden ved friluftslivet. Ved å dele ærlig håper jeg på å inspirere flere til å komme seg ut for å oppleve den egenverdien som finnes i naturen, sier hun.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS