Ill. foto: Colourbox

Amazon tester busser som utleveringssteder

Verdens ledende netthandelsaktør Amazon leder an utviklingen av løsninger for alle ledd i verdikjeden. Ikke minst for utlevering, herunder ‘pick up points’. Nå har U.S. Patent and Trademark Office har godkjent en søknad fra Amazon om å bruke offentlige busser som utleveringssteder for netthandelspakker.

Publisert

Løsningen fungerer slik, ifølge patentet: Kunden taster inn sin mottaksadresse på rutetabeller for bussholdeplasser i nærheten i det aktuelle området. Når han eller hun har valgt en bussholdeplass, kan systemet vise en liste over kjøreruter der forskjellige busser har stoppesteder. Kunden kan også hente pakken på en buss vedkommende bruker regelmessig, fremgår det av den godkjente patentsøknaden.

Prinsippskisse av Amazons patenterte system for levering av varer til kunder via offentlig buss. (Illustrasjon: US Patent and Trademark Office)

Løsningen i all enkelhet: Kunden venter bare på bussen ved det valgte stoppestedet og tar varene ut av spesialmoduler som Amazon installerer i bussene. Modulene skal kunne flyttes eller fjernes.

Logistikken i rund sum: Ikke bare en ny og original løsning for netthandlere, men også for busselskaper som trenger å understøtte stadig sterkere konkurranseutsatt drift.

Powered by Labrador CMS