I dag er det preåpning, og i mars skal hele det store byggeprosjektet være klart.

Preåpning av Alti Harstad – Alti-folk fra hele landet bistod i innspurten

I dag er det før-åpning av Harstads nye kjøpesenter på Larsneset midt i hjertet av byen, Alti Harstad. Senteret består av en helt ny del, sammen med lokalt velkjente Bertheustorget.

Publisert
Alti-folk fra hele landet har hjulpet til i innspurten, her kjøpesenterdirektør Marianne Sørbøe og markedsansvarlig Tone Tveit, begge fra avd. Arendal.
Senterleder Gunnar Aamot Hansen og markedskoordinator Christin Henriksen.

Alti Harstad åpnet første del av prosjektet i dag, mens resterende butikker åpner i mars. Senteret ligger sentralt til ved kaikanten i Harstad sentrum. I prosjektet inngår også parkeringshus og seks boligblokker med til sammen 130 leiligheter. Tidligere Bertheustorget er en del av Alti Harstad.

Når hele utbyggingsarbeidet er sluttført i mars neste år, blir Bertheustorget og Arena Larsneset ett stort senter med passasje til alle tilbudene.

Det nye senteret vil romme Espresso House, Normal og Bark fra desember i år, mens Dogman (bowling) og Plays (bingo) åpner i mars neste år. Ellers blir det en sterk butikkmiks med butikkene som allerede er inne: Coop Extra, 2Wear, Garn & sånt, Norli & Ringo, Skeidar, Lindex, Vinmonopolet, KappAhl, Normal, Princess, Sabrura Sticks & Sushi, Kompis burger, Synsam, Vitusapotek, Sunkost og Dogman. Sport1 har dessuten bekreftet at de skal inn i senteret.

Tone Tveit, Trine Bydahl (Alti Mandal), Trine Waldahl (Alti Svolvær) og Else Andersen, utviklingsdirektør i Alti. Else har hatt et hovedansvar for dette prosjektet.

100 leiligheter i boligdelen

Boligdelen bygges i flere etapper, og det har vært rift om leilighetene. Her får man bo urbant og sentrumsnært, men likevel vil beboerne kunne kjenne lukten av gress - med hage planlagt på taket.

Når hele utbyggingen på Larsneset er ferdig, vil Harstad ha fått over 100 toppmoderne leiligheter i varierende størrelser, et kjøpesenter med et variert tilbud av butikker og spisesteder, innendørs parkering for beboerne – og med parkanlegg på taket, der det er mulig å nyte utsikten over Vågsfjorden og innseilingen til Harstad, heter det på hjemmesiden.

I oktober tiltrådte Christin Henriksen (42) i sin nye jobb som markedskoordinator både for Alti Harstad og Svolvær.

Når hele utbyggingsarbeidet er sluttført i mars neste år, blir Bertheustorget og Arena Larsneset ett stort senter med passasje til alle tilbudene – Alti Harstad, som vil utgjøre et helt kvartal på 16 mål.
Powered by Labrador CMS