Skisse av Fosensenteret som neste år vil reise seg i Seterfjæra i Bjugn.
Skisse av Fosensenteret som neste år vil reise seg i Seterfjæra i Bjugn.

Forsinket byggestart for Fosensenteret

Byggestart for Fosensenteret i Seterfjæra i Bjugn blir forsinket med minst ett år. Ambisjonen var å starte utbyggingen i vår, men vanskelige grunnforhold satte en foreløpig stopper. Senteret vil tidligst kunne åpne samtidig som julehandelen starter i 2021.

Publisert

SDet er setningsforløpet på tomta som medfører utsatt byggestart. En annen brikke må også plass: tilstrekkelig mange leietakere.

– Men jeg er optimist. Konsulenten har satt som krav for å klarere bygningsstart et setningsforløp på 35–40 cm. Ved siste måling i september/oktober stod det det 30 centimeter. Neste måling skal foretas etter tre måneder, som vil si ved årsskiftet. Da er det godt håp om at nødvendig stabilitet er oppnådd, opplyser styreleder i Fosenteret AS Ingvar Terje Sæther (72) til Retailmagasinet.

Han er bosatt i Surnadal, og det er ingen tilfeldighet. For her har også ALTI-kjeden sitt hovedkontor, og Fosensenteret vil få ALTI Fosen som profilnavn. Daglig leder er styrelederens sønn, Ola Inge Sæther (40). De er begge inne på eiersiden, senior med den største posten. Løseth-familien, som eier ALTI-kjeden og ALTI Eiendom AS, er største eier gjennom Surnadal Eiendom AS.

Full fart for å skaffe leietakere

Styrelederen bekrefter at Fosensenteret AS nå forserer arbeidet med å skaffe tilstrekkelig mange leietakere, og han er trygg på at de vil komme i mål, ikke minst fordi de har ALTI i ryggen.

I januar ble prosjektet beskrevet i Retailmagasinet. Her heter det bl.a. at daværende Bjugn kommune, som da helt nylig var slått sammen med Ørland kommune, før jul hadde solgt tomta i Seterfjæra i kommunesenteret Botnfjord. Tomta var fylt opp etter øremerking nettopp for kjøpesenter. Salget skjedde til takst for i overkant av 7 millioner kroner.

Godt markedsgrunnlag

Det ble fremholdt at det er et godt markedsgrunnlag for det nye kjøpesenteret: Kommunen har hatt en fin befolkningsvekst de siste ti årene. Folketallet har passert 10.000. I tillegg har det en særdeles positiv utvikling innen havbruk og blå næring, med en betydelig vekst i antall arbeidsplasser.

Og ikke å forglemme at Forsvaret har bygget en ny hovedkampflybase for jagerfly (F-35) på Ørlandet, noe som også skaper vekst og tilflytting til storkommunen. Det er derfor viktig at tettstedene Bjugn og Brekstad utvikles med enda bedre og moderne handelstilbud for å øke attraktiviteten og stimulere til videre vekst og bosetting i Ørland kommune.

Kombinert kjøpesenter og handelspark

Konseptet er ‘et kombinert kjøpesenter og handelspark’, opplyste Lars Løseth, adm.dir. i Alti Forvaltning AS som skal stå for forvaltningen av ALTI Fosen.

Powered by Labrador CMS