Lars Heirsaunet blir senterleder for både Magneten og Bobyn.
Lars Heirsaunet blir senterleder for både Magneten og Bobyn.

Blir senterleder for to sentre

Det blir stadig mer vanlig for senterledere i Norge å ha to sentre. Lars Heirsaunet er nå blitt senterleder i Bobyn i Verdal, i tillegg til å være senterledere på Magneten i Levanger.

Av Odd Henrik Vanebo

Geografisk er det overkommelig med ansvar for de to kjøpesentrene: Det er bare en liten mil på E6 mellom de to.

Foranledningen er at begge sentrene helt nylig inngikk i den ekspanderende Alti-kjeden: Bobyn med en forvaltningsavtale med Hustad Eiendom AS, mens Magneten ble kjøpt opp av Alti Eiendom AS.

I Brønnøysundregistrene står Lars Heirsaunet (54) også oppført som daglig leder i Magneten Drift AS. Videre er han styremedlem i Levanger Amfi Arena KF. At han er runnet av ekte levangersk sykkelslekt, blir tydelig ved at han sitter i styret for Tour De Tomtvatnet AS.

Ungdommens beste venn

Lars har fremstått som en ukonvensjonell senterleder. Etter en brannstiftelse på Magneten på nyåret, uttalte han til Retailmagasinet:

– Nei, det er ikke aktuelt å vise bort ungdommene selv om de mandag laget en liten brann i ei søppelbøtte på Magneten kjøpesenter. Vi skal ta vare på ungdommen vår; de er fremtiden også for kjøpesenteret.

Den riktigste reaksjonen er å bidra med fritidsaktiviteter på Magneten for å forebygge denne typen hendelser, mente senterleder Lars Heirsaunet. Det er ingen tvil om at han og senteret han bestyrer, er ungdommens beste venn i Levanger og Innherred. Han sosiale engasjement fremgår bl.a. av at Magneten tidligere i år etablerte en pionerbutikk – en spesielt innredet elev-/lærebutikk i samarbeid med Verdal videregående, yrkeslinje for service og samferdsel som utdanner nettopp medarbeidere for retail. Mer realistisk kan undervisningen knapt bli enn å drive en ordentlig butikk. Også fordi Ungt Entreprenørskap var med på selskapsstiftelsen og driftsopplegget for elevbedriften. Det ble en butikk som solgte varer levert av merkevarebutikker i senteret, over disk reelt.

Powered by Labrador CMS