Jack Ma. (Foto: Rico Shen)
Jack Ma. (Foto: Rico Shen)

Alibaba-gründer trapper ned

I forrige uke var det en stor nyhet over hele verden at Jack Ma hadde gått av som leder for Alibaba, verdens største netthandelsselskap. Men lørdag ble det meldt at han "bare begynner å trappe ned".

Publisert

Det var New York Times som var hovedkilden til meldingen om at Jack Ma trekker seg tilbake for å gå tilbake til sitt opprinnelige yrke, som er undervisning – altså som lærer. Helt ut av selskapet skulle han riktignok ikke gå; han ville fortsette i selskapets styre og fungere som mentor for Alibabas ledelse. Overfor den amerikanske avisen definerte han sin overgang, ikke som slutten på en æra, men som begynnelsen på en ny.

Ny versjon

Men lørdag kom andre medier på banen: Fortune ga lørdag, med South China Morning Post som kilde, en korrigert versjon av den påståtte avgangen. Her sier en talsmann for Alibaba at Ma fortsatt er selskapets leder og vil sørge for en overgangsperiode. Dette i motsetning til New York Times-artikkelen hvor det het at han ville "trekke seg tilbake". Det riktige er at Jack Ma nå nå "begynner å trappe ned".

Jack Ma var i begynnelsen av sin yrkeskarriere engelsklærer, et yrke han elsket. I dag fyller han 54 i år, og fødselsdagen sammenfaller med den kinesiske ‘Lærernes dag’ som feires behørig. Altså en velegnet dag for å starte nedtrappingen.

Jack Mas formue anslås til 40 milliarder dollar, som er bygget opp siden 1999 da han var med på å grunnlegge Alibaba. Han er med det Kinas rikeste mann.

Powered by Labrador CMS