Steffan Mølbæk Andersen, her fotografert på Google Next-konferansen. (Foto: Boozt)

Boozt forbedrer kundeanbefalinger

Boozt.com har forbedret produktanbefalinger som følge av et samarbeid med Google Cloud.

Publisert

Etter et grundig utviklingsarbeid mellom Boozt og Google Cloud og omfattende testing med mange iterasjoner av Google Clouds AI-anbefalinger, viser nå modellen for anbefalinger bedre resultater enn eksisterende anbefalingsverktøy, skriver Boozt i en pressemelding. Det nye verktøyet er implementert på hele Boozt.com-plattformen.

Siden begynnelsen av fjoråret har Boozt og Google jobbet sammen for å utvikle et produktanbefalingerverktøy som benytter seg av Googles maskinlæringssystem. Den første live-testen av anbefalingsverktøyet ble gjort i september 2018 etter omfattende datainnsamling og tilpasning av Googles API. Siden testene startet er det utført optimalisering av modellen basert på dataene som Boozts kunder genererer. Etter rundt et halvt år med forbedringsarbeid på den nyutviklede anbefalingsmodellen, presterer den bedre enn eksisterende anbefalingsmodeller, den tidligere selvutviklede "vinneren" inkludert, og den er derfor implementert på hele nettstedet.

– Vi var oppriktig imponert over resultatene som ble oppnådd med AI-anbefalingene. Vi utviklet vår modell for å øke totalt salg per besøk, og økningen ble større enn forventet. Vi så en betydelig økning i aktiviteten på anbefalte varer og også en generell økning i klikkfrekvens, gjennomsnittlig ordreverdi og konverteringer. AI-anbefalingsverktøyet var en klar vinner, og siden har vi implementert det hos alle våre brukere, sier Steffan Mølbæk Andersen, Data Intelligence Manager hos Boozt.

Tin-yun Ho, produktleder hos Google Cloud AI, kommenterer fordelene med samarbeid med Boozt:

– At Boozt tidlig deltok i vårt program for tilgang til AI-anbefalinger, har gitt oss muligheten til å gjøre felttester og trimme AI-modellene. Regelmessig tilbakemelding gjennom Boozts implementering ga oss verdifull innsikt i hvordan AI brukes hos en moderne netthandler og har hjulpet oss med å finjustere vårt produkt til detaljister.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS