Innhold fra annonsør

Accelerator leverer internasjonal og nasjonal transport/spedisjon og lagertjenester.

Logistikk: – Personlig oppfølging og fleksibilitet teller for oss

– Vi har valgt å være en stor kunde hos en mindre aktør som Accelerator, istedenfor å være en mindre kunde hos de største aktørene. Det gjør at vi får en helt annen oppmerksomhet.

Det sier logistikkansvarlig Hans Thomas Holmøy i Industri og Boligprodukter AS.

Hans Thomas Holmøy er logistikkansvarlig i Industri og Boligprodukter.

De er en av landets ledende leverandører av lister, maskiner og verktøy til gulvleggerbransjen, hovedsakelig gjennom forhandlere i maling- og gulvindustrien. Også de har fått merke pandemien.

– Vi har først og fremst hatt utfordringer på logistikksiden. Mange fabrikker har hatt perioder med nedstengning og noe lengre leveringstider enn vanlig. Vi har også merket noen utfordringer med råvarer inn til fabrikkene vi handler med, sier Holmøy.

Hovedtyngden av varene kommer fra Europa, men noe også fra USA og Asia.

Accelerator er logistikksamarbeidspartner for importen inn til Norge.

Tett relasjon

– Hva er de viktige suksessfaktorene for logistikken hos dere?

– Stabile og punktlige leveranser, og informasjon ved avvik. Samt effektiv varehåndtering hele veien fra leverandør til kunde, svarer Holmøy.

Fakta

Industri og Boligprodukter har sitt utspring fra Industri og Boliggulv (IBG) som ble etablert i 1963.

Selskapet har 21 medarbeidere og forventet omsetning i år er på 110 millioner kroner.

Har et stort utvalg innenfor de bransjene de representerer og lagerfører ca 16.000 forskjellige artikler.

De senere årene er vareutvalget utvidet til å omfatte interiør- og uteromsprodukter gjennom varemerkene Lundbergs og JABO, samt kreative hobbyprodukter i avdeling Decorativ.

Han forteller at Accelerator har et stort nettverk som fungerer utmerket for Industri og Boligprodukter, både når det gjelder pris og fleksibilitet.

Tett oppfølging er en viktig faktor når de har valgt Accelerator som samarbeidspartner på logistikk.

– Personlig oppfølging er viktig. All kommunikasjon med Accelerator blir enklere når alle der kjenner oss og vet hva vi driver med, poengterer Holmøy.

De har merket at det er forskjell på kommunikasjonen sammenlignet med de største transportaktørene i bransjen.

– Vi har valgt å være en stor kunde hos en mindre aktør som Accelerator, istedenfor å være en mindre kunde hos de største aktørene. Det gjør at vi får en helt annen oppmerksomhet. Avgjørelser kan besluttes der og da siden de snakker direkte med den som kan ta beslutninger, forklarer Holmøy.

Han er svært fornøyd med Accelerators tilgjengelighet:

– De er på 24/7/365. Folkene er på ballen uansett ukedag og når vi spør. Vi får svar innen en halv time uansett når vi har spørsmål. Og Accelerator løser situasjoner som oppstår, der og da. En slik service teller en del for oss, sier logistikksjefen.

Slik er det ikke alltid hos de største, internasjonale aktørene.

Miljøfokus

Det viktigste utviklingstrekket som spiller inn for logistikk som Holmøy trekker fram, er den sterke økningen i netthandelen.

– Både netthandel og krav til informasjon som skal være tilgjengelig på våre nettsider, sier Holmøy.

Industri og Boligprodukter lagerfører ca 16.000 forskjellige artikler.

Miljø er en faktor hvor Industri og Boligprodukter oppfordrer logistikkbransjen til å følge med i tiden.

– Bransjen må tilpasse seg stadig nye miljøhensyn, og det krever omstilling og investeringer.

Mange er i gang, og det blir viktig å henge med på den endringen som kommer, avslutter Hans Thomas Holmøy.

Fleksibel og kundevennlig logistikk

Accelerator AS er et mellomstort 100% norsk- og privateid selskap som ble etablert i 2002 av Linda Skarphol og Ketil Møller. Begge er fortsatt eiere og deltar aktivt i den daglige driften. Selskapet har i dag ca. 25 ansatte og har vært i stadig utvikling helt siden oppstarten.

– Vi har opparbeidet oss bred kompetanse på transport/spedisjon, fortolling/tollager og 3PL, med mange dyktige, erfarne og engasjerte medarbeidere, sier daglig leder Erik Mørch.

Forretningsidéen er å levere fleksible, kundenære logistikktjenester med personlig service og høy kvalitet. Accelerator leverer internasjonal og nasjonal transport/spedisjon og lagertjenester, hver for seg, eller som et skreddersydd pakketilbud, fra det nye bygget på Lahaugmoen på Skjetten.

Accelerators terminal og lagerbygg i Skjetten stod ferdig i 2016.

Terminalen og lagerbygget stod ferdig september 2016 og er fleksibelt innredet for eksisterende kunder, hvor tilpasninger kan og vil gjøres etter hvert som selskapet vinner nye kundeavtaler.

– Med egen terminal og tollagerbevilling har vi en nærhet til den løpende trafikken og ubegrensede muligheter for fleksibilitet hva gjelder håndtering av ukurante godstyper og når på døgnet lasten må håndteres. For flere kunder utfører vi såkalt crossdocking – hvor varepartier fra avsender i utlandet blir direktesortert på terminalen for umiddelbar distribusjon. Tredjepartslageret håndterer kunder som har valgt å outsource sitt varelager til oss, med alt fra kosmetikk og næringsmidler til renholdsartikler og ulike maskiner, forteller Mørch.

Ingen kunde er for liten eller for stor for Accelerator AS.

– Alle kundene vil bli møtt med den samme fleksibiliteten og kundevennligheten, lover Erik Mørch.

Kunden er fornøyd med kundeservicen til Accelerator: – Folkene er på ballen uansett ukedag og når vi spør. Vi får svar innen en halv time uansett.
Powered by Labrador CMS